Разказ от първо лице: Бежанците вече прекръстиха първи български град! Новото име е...

19.10.2016 / 11:18 16

Александър Ресиловски, bultimes.com, снимка Блиц

"Върнах се от Харманли... София, О`мое родно село. Никъде няма такъв животворящ смог, през който слънцето едвам мъждука. Обичам те, София! И сега няколко думи за Харманли (скоро Кхермаллах, както го нарича новото население на града). Така започва постът на Александър във Фейсбук. Той е просто един млад мъж, посетил града.Ето думите му, цитирани от "Марица": „Тоя китен и плодороден тракийски град, пълен с благи и топли хора, които правят прекрасна, блага и топла ракия е полу-унищожен. Там, след залез слънце не можеш да видиш българин, турчин та дори и циганин. Там след залез слънце можеш да видиш само нелегали (и тук-таме незаинтересована жандармерия*).
Градът е като призрачен. Да, лагерът отвори и ниши за бизнес - БИЛЛА, Лидъл и множество магазини за телефони, офиси на мобилни оператори и дюкянчета свързани с тая дейност. И казина видях да светят. Като цяло, може би в процентно отношение, магазините за телефони бяха повече, отколкото в София например.

За лагера и нелегалите – Човекопотокът от лагера към града и обратно е страшен. По моста над река Харманлийска на минута минават толкова хора, колкото в средноголяма софийска метростанция в пиков час. Нещо страшно е. В частта от града, която е откъм лагера е мазало - все едно си в Кандахар или Джалалабад.

До обед е спокойно - ония в лагера обичат да спят до късно (вие не бихте ли се успивали, ако друг ви храни, пои и отглежда и нямате никакви задължения?). Но в ранния следобед от лагера започва да пъпли колона от мравки, които налазват града. Седят по тротоарите, из заведенията, по паркове и градинки. Бръмчат си наляво-надясно. И все са групи от мъже и момчета (18 - 35-годишни), все са по 5-8 човека и все гледат по-самодоволно дори от туристи в курортен град. За цяла седмица в града видях 3 семейства, 8-9 деца и 5 жени, другите стотици бяха все мъже.

Жандармерия - нея я има, не е като да я няма. Регистрациите на колите й са софийски, кърджалийски и бургаски. Вътре се возят едни отегчени люде, дето освен че са там, почти нищо друго не правят... Почти нищо, без едно - маса народ ми се оплака, че вместо да пазят харманлийци, жандармеристите се заяждат с местните българи/турци/цигани. Като им правят паспортни проверки, тараши на колите ("Вади всичко от колата! Жабка, багажник - всичко!"). Хората са много изненадани и обидени от това отношение...

Но кротки хора са харманлийци и нищо не правят. Така че, мили хора, в Харманли е страшно. Красиво е, хората са готини, чисто и плодородно е... Но има един мотив на обезбългаряването и инвазията, който убива цялата красива картина на този прекрасен тракийски град и оставя един люто-горчив вкус в човека, вкус на обреченост, вкус на изчезващата България...”.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Ами това е, ДЕМОКРАЦИЯ - ей ви на, хак да ви е.  Искахте разгулен живот ето ви го, искахте други да бачкат ето ви ги, сега ще изчезнете от собствените си домове и родина !!!
12
4
caisa (преди 7 години)
Рейтинг: 8411 | Одобрение: 1931
Ужасната истина,храним някакви паразити и пришълци за да могат да ни превземат и поробят
НАЙ-ЗАБАВНИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЕТСКИ СТИХЧЕТА
6
6
robotron2000 (преди 7 години)
Рейтинг: 30400 | Одобрение: 5510
роба нещо претенции ли има !!!!
56
3
plabov1080 (преди 7 години)
Рейтинг: 48778 | Одобрение: 3988
Жалко за хубавата ни България...скоро ще заприлича на пустиня от близкия изток
plabov
38
3
motoristka (преди 7 години)
Рейтинг: 77880 | Одобрение: 36430
Това ни чака..., за съжаление..... Гняв Скоро, ние, българите, ще бъдем вписани в ''Червената книга'', като изчезващ вид....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама