Разкрития: Лубиц бил вманиачен да контролира всичко, ослепявал е бавно, но сигурно

29.03.2015 / 07:33 2

Пилотът-убиец Андреас Лубиц е планирал да се ожени за своята приятелка, но тя скъсала с него, защото започнала да се страхува за себе си, заради неговото личностно раздвояване, наподобяващо това на Джекил и Хайд. Жената, идентифицирана като учителката Катрин Голдбах, е скъсала с Лубиц поради неговото нестабилно поведение и постоянната нужда да контролира всичко около себе си само няколко седмици преди трагедията с А320, пише блиц. Според информацията, полицията е открила в апартамента му „малко количество хапчета” и той очевидно е отказвал да приема своите антидепресанти. Също се твърди, че полицаите са намерили дневника на Лубиц, в който той пише, че очаква да бъде „разкрит” и да изгуби работата си заради здравословните си проблеми. 

Известно е, че Голдбах все още е живеела в апартамента с Лубиц, но също си е търсила собствено жилище, отблъсната от неговата необходимост той постоянно да контролира нещата. Той дори я принуждавал тя да носи дрехите, които само той харесвал за нея, споделят приятелки. 

На външен вид Лубиц бил винаги уверен в себе си, но вътрешно той постоянно е изисквал да му се обръща внимание, което го накарало да изневери на Катрин със стюардеса от Germanwings. Двамата се срещали в течение на пет месеца в евтини хотели. Тя обаче също е скъсала с пилота, защото е започнала да се страхува от „измъчвания и нестабилен” Лубиц. 

Вчера също стана ясно, че Лубиц е „живеел на ръба”, защото се е страхувал, че отслабващото му зрение ще сложи край на кариерата му като пилот. Според следователите, проблемите със зрението в комбинация с раздялата с Голдбах са отключили „лудостта”, която е приключила с масовото убийство. Лубиц е маскирал своето състояние – синдромът „прегаряне” – от своите работодатели, ползвайки се от германските закони за конфиденциалност, които не позволяват на лекарите му да разкриват колко психически нестабилен той наистина е бил. Полицията обаче все още не знае, дали проблемите със зрението, за които се предполага, че са започнали преди няколко години, са причината за психическото му състояние. Един от полицаите е разкрил, че Лубиц „бавно, но сигурно е ослепявал”. 

Известно е, че 26-годишната Голдбах с времето е започнала да се страхува за сигурността си, защото Лубиц е имал силни пристъпи на гняв и все повече се опитвал да я контролира. „Той й заповядваше какво да си облича, с кои мъже може да говори, дори определяше и дължината на полата й. Беше откачен по контрола от най-висша степен”, казва приятелка на Катрин. „Тя казваше, че той е много мил и грижовен, но и че има проблеми с промените в настроението. Според нас, тя с времето все повече се страхуваше от него”, казва друга. 

Неговата обсесивна нужда да контролира всичко се разпростирала дори и върху бързата храна. Хабиб Хасини, собственик на пицария близо до апартамента на Лубиц в Дюселдорф, разказва: „Той винаги беше много придирчив относно топингите на пицата. Той не се интересуваше от това, което имаше в менюто. Често искаше чушки, шунка, лук и броколи. Искаше всичко да бъде така, както го е казал. Беше много настоятелен за това”. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Nik (преди 5 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 165
престъпно е да има лекарска тайна за професии отговорни за живота на стотици хора...най-малкото наличието на рискови симптоми трябва незабавно да се съобщават на контролните органи в авиокомпаниите.....иначе лекарите остават последно отговорни за загубата на 150 човешки живота.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама