Реджеп Ердоган: Свършено е. Приключи. Вратите вече са отворени

02.03.2020 / 13:01 4

Европа ще трябва да поеме своята част от “тежестта” на мигрантите, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, обещавайки, че Турция ще продължи да пуска бежанци извън територията си, пише dunavmost.com.


„След като отворихме вратите, имаше няколко призива като „ затворете вратите “, каза Ердоган в телевизионно обръщение.

“Казах им: “Свършено е. Приключи. Вратите вече са отворени. Сега ще трябва да поемете своя дял от тежестта”.
 
Турският президент заяви още, че се надява да постигне споразумение за прекратяване на огъня в Сирия, когато се срещне с руския си колега Владимир Путин по-късно през седмицата.

“Ще отида в Москва в четвъртък, за да обсъдя събитията в Сирия с г-н Путин. Надявам се, че той ще предприеме необходимите мерки там, като прекратяване на огъня, и че ще намерим решение на този въпрос”, каза Ердоган пред членове на неговата партия в Анкара."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 30182 | Одобрение: 4717
Aкога ще връщаш парите,а ако затворят границите и за тебе негоднико.
1
0
Ко? Не! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2212 | Одобрение: 722
Прокламации като тази са насочени само и единствено за електорат по шалвари. Никой интелигентен човек не би се вързал на безкрайните спекулации и манипулации на този. Но електората му да. За пореден път ще кажа, че от играта на два стола 100% накрая този ще седне на земята. Дано е по мирек и културен път и всичко да си тръгне по нормален път на развитие. Но гледайки действията му имам сериозни опасения за очакваните сценарии.
2
0
уйчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 15602 | Одобрение: 1097
Интереса клати феса. Ердоганя добре знае. Но трябва да се промени политиката: от "спасяване" от либийския бряг към сълзотворен газ и гумени куршуми, ако не помогнат - бойни! Мераклиите за охолен живот на социални помощи рязко ще намалеят!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама