Реформа: Минимум 4 лв. за час труд

14.11.2014 / 07:41 8

Минимална ставка за час труд да бъде 4 лв., предлага да се въведе министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. “Това е два пъти по-високо от минималната работна заплата, но не мога да ви кажа, че това ще се случи сега”, призна министърът. Според него повишаването на доходите на хората ще доведе и до съживяване на икономиката.

Социалният министър продължава да търси резерви, за да осигури коледни добавки за пенсионерите. Водят се преговори с управителя на НОИ за възможността със спестявания на института да се подпомогнат възрастните, пише блиц.

В средата на ноември все още не е ясно какво ще се случи с пенсионната реформа. При поемането на поста обаче Калфин заяви, че ще настоява пенсионната възраст за категорийните работници да бъде замразена за една година. “Ако се замрази примерно първа и втора категория, тогава някой да каже “Ами, тогава ще увеличим на трета категория” – не трябва да е единият за сметка на другия”, заяви вчера вицепремиерът по социалните въпроси. Така сред вариантите за пенсионната възраст се появява възможността тя да бъде замразена за още една година. Според Кодекса на труда, ако не бъде взето ново решение за пенсионната реформа, от 1 януари 2015 г. годините за пенсия за най-масовата 3-та категория труд ще се увеличат с 4 месеца, а за категорийните работници - с 6 месеца.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ivaylo (преди 9 години)
Рейтинг: 4515 | Одобрение: 55
Подкрепям предложението , ама на дали ще го приемат :)
ft
1
0
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО ! (преди 9 години)
Рейтинг: 309 | Одобрение: 84
4 лв на час ,като ти ударят здравните осигоровки ,някакви незнайни удръжки и ще я докарат заплатата.Другия вариянт е да то сложат лимит на работните часове,работодателя ти казва ще работиш еди си колко часа и готово.Патил сам си от това.В България докато няма наказания,българският народ ще бъде мачкан и унижаван
Син съм на земя прекрасна, Син съм на юнашко племе.
1
1
teodor999 (преди 9 години)
Рейтинг: 7551 | Одобрение: -649
Дори и да стане,ще има шашми!
7
1
Уйо (преди 9 години)
Рейтинг: 43657 | Одобрение: 7927
Хехееее, 4 кинта на час , поне 640 лв на месец при нормална 40 часова работна седмица. Абсолютно неприложимо при сегашното състояние на икономиката. Единственият шанс за такава ставка е при легално почасово наемане на хора. Въпреки това пак ще се лъже. Ще те наемат за 4 часа, а ще те карат да работиш 8. Ще те наемат за 6, а ще те карат да работиш 12.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама