Регионалният министър: Незаконното строителство е за около 1 млрд. лева

06.02.2023 / 13:20 3

Снимка Булфото, архив

Основните ремонти и незаконното строителство служебният кабинет няма да разплаща. Мащабът на незаконното строителство са възлагания в рамките на около 1 млрд. лева. Подал съм сигнал до МВР и прокуратурата. Това заяви служебният министър на регионалното развитие благоустройството архитект Иван Шишков за "Твоят ден" по Нова нюз.

Според него са разплатени текущите ремонти, за които няма актове за незаконно строителство. "Другата част от задълженията на АПИ от началото на 2021 г. също са в текущите ремонти. Трябва да има гаранция преди да бъдат въведени в експлоатация по законов ред, за да го ползваме спокойно. Строителството не е било надзиравано по законов ред, сега не можем да сме сигурни в него", обясни министърът. И допълни, че в момента не се строи незаконно и за да се узакони, трябва да бъде променен законът.

По думите му за 4 и 5 лот имат съставени актове за незаконно строителство, но вече са отчуждени. "Проблемът е, че никой не си припознава кой е извършил строителството, но то е факт. Въведохме в експлоатация частта от Хемус до Шумен и Белокопитово. Този участък от 16,5 км го финализирахме, заслугата е не само на този служебен кабинет, но и на миналия. В следващия участък 9, в който имаше процедурни проблеми, в рамките на следващите 10 дни ще бъде одобрен подробен устройствен план. АМ "Хемус" в посока Шумен и Варна ще бъде строена в следващите месеци. Проблемът на магистралата е констатираното незаконно строителство. Депутатите не пожелаха да приемат предложението ми за търпимост, за да се узакони строителството. Трябва да се вземе решение за законово продължение", посочи той. И уточни, че твърденията, че ДНСК са "бухалка" е, за да не се разбере какво всъщност е станало. 

Относно АМ "Европа" Шишков сподели ,че до няколко месеца ще се завърши участъка между Драгоман и Калотина. "Имаше изключително голямо забавяне от 7 месеца по одобрение на подробен устройствен план на участъка до Сливница. Няма да го завършим до края на годината. Надявам се в рамките на няколко месеца да бъде издадено разрешение за строеж", подчерта той. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
cron1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 45570 | Одобрение: 1580
В БГ всичко е незаконно! Защото за политиците, законът е врата в полето и само идиотите минават през нея...Сещате ли се защо - защото си назначиха каскета за главен прокурор - човек без юридическо образование, завършил школата в Симеоново! И никой не може да го уволни...Гняв
Марио Кроненберг
4
0
Голям праз (преди 1 месец)
Рейтинг: 25649 | Одобрение: 3819
Радостинчо, живеем в държавата на инхаус процедурите!!! И на нагласените обществени поръчки!!!
3
0
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 77684 | Одобрение: -216
Ти да видиш! Събарят ти навеса в двора ако  не си платил на 100 места за разрешително, а дали 1 милиард от хазната за незаконни строежи. В каква държава живеем???
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама