Регионалният министър Нанков се опъна на прокуратурата: МРРБ няма вина за фаталното наводнение в „Аспарухово“!

17.06.2017 / 17:27 7

Снимка: Пресцентър МРРБ

По повод предоставената вчера пред медиите експертиза от разследването на Окръжната прокуратура на град Варна за бедствието в кв. „Аспарухово“, министър Нанков категорично коментира, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството не отговаря за наводнения, а за свлачищата.

Припомняме, че вчера във Варна беше представена дългоочакваната експертиза на учените от БАН и Софийския университет за причините за наводнението през 2014 година във варненския квартал "Аспарухово", при което загинаха 13 души. Вещите лица смятат, че кметът на Варна е изпълнил задълженията си по организация на плана за защита при бедствия, както и овладяването и преодоляването на последиците от него. Но от Министерството на регионалното развитие и благоустройството не изпълнили задълженията си за оценка и картографиране на геоложкия риск на територията на община Варна, включително на пострадалия от бедствието варненски квартал.

„Наводнението може да предизвика свлачище, но свлачището не може да предизвика наводнение“, заяви той. Сред ресорите на министерството се включва анализ, оценка и картографиране на геоложкия риск. „Наводнението не е геоложко понятие, а е природно бедствие“, допълни още министърът, който днес е на посещение във Варна.

След извършения оглед на изградените със средства по фонд „Солидарност“ охранителни канали в квартал „Аспарухово“, министърът констатира със задоволство, че дерето вече се отводнява и проектът е успешно реализиран от общината.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ПМ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бахура е малограмотен самотник, който се опитва чрез сайта да си придаде образ на преуспял човек, какъвто никога не е бил и не може да стане!
0
1
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 125011 | Одобрение: 46956
Бахуре , на български се казва .....не сте направили НЕЩО.......И да сме направили НЕЩО , няма да го прочетеш във Фейсбук......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вие двамката с моторите още ли се слагате един на друг и не сте направили нищо.
3
4
motoristka (преди 11 месеца)
Рейтинг: 63521 | Одобрение: 31026
Ей, kris.... може и да си прав.... Разправят, че тоя е минал под дъгата....:woot:
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
1
1
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 125011 | Одобрение: 46956
То и министър Нанков нямал вина за забременяването на жена му , но ай сега , подробности........!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
Сейсемес (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
След дъжд МРРБ-качулка.Не били виновни,преди да стане белята защо не оправихте деретата? Свинята се измъкна от МРРБ и сега има ново прасе ,но не му се радвайте защото може и по голяма свиня да стане!
8
0
колю (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
и се ко природата ще съдем / е нама такава кенефска държава с такъв мърша народ / то затова бай х9999й си прави каквото си иска / мършииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама