Регионалният министър във Варна: Събирането на тол таксите започва от догодина, няма да ощети обикновения българин

17.06.2017 / 16:27 3

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи в посока максимално бързо да внедри системата за тол таксите. Това съобщи във Варна ресорният министър Николай Нанков, предаде Дарик.

От 320 млн. лева, събрани през 2016 г., от винетни стикери, 190 млн. са от леки автомобили, отчете той. Точно тази тенденция трябва да се обърне и България да използва геостратегическото си положение и по адекватен начин да тарифира транзитно преминаващите, смята Нанков.

„1 млрд. лева ще събираме от тол такси без това да ощетява обикновения български гражданин, ползвател на собствения си автомобил. Това е справедлив модел на заплащане на база изминато разстояние и тегло. Този, който амортизира повече, ще плаща повече”, коментира министърът.

Той изрази надежда, че до края на годината всички процедури по обжалване ще приключат и през 2018-та ще стартира внедряването на системата.

„Винетката винаги е била междинен вариант за таксуване. Електронните винетки не отпадат, отпадат хартиените стикери, които ще отпаднат и в България. Ще имаме изцяло електронизирана система, а държавата ще спести разходи за отпечатване, съхранение, разпространение. Към момента основно собствениците на леки автомобили издържат пътния сектор в България”, добави министърът.

Тази година трябва да стартира строителството на 25 км от магистрала „Хемус”, като за целта има осигурени пари, увери Нанков.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
xXx (преди 11 месеца)
Рейтинг: 31706 | Одобрение: 12616
Как се разбира нещо което не е ремонтирано и няма качество на такова. Къде отидоха парите от новата цена на винетките ???
1
0
Гарантирано от ГЕРБ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Събирането на тол таксите започва от догодина, ИМА - няма да ощети обикновения българин!!!
5
0
Народен (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То ако нямате по голяма аванта и не бръкнете по дълбоко в джоба на българина,въобще няма да я внедрите тол таксата.Хайде сега дайте само един пример за нещо което сте направили  с което сте облекчили финансово обикновения български гражданин!ЗАЩО МЪЛЧИТЕ?
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама