Реконструкцията на Младежкия дом във Варна напредва, но и поражда въпроси (снимки)

07.12.2017 / 13:09 2

Реконструкцията на Младежкия дом във Варна вече е в ход, след като за нея беше проведен един от най-интересните архитектурни конкурси в морския град в последните години. Това, което се случва на обекта в момента е началото на изграждането на външен асансьор.

Новото съоръжение трябва да направи сградата напълно достъпна както за хора с двигателни увреждания, така и за майки с колички. Асансьорът ще е до самия вход на сградата, която след реконструкцията трябва да стане център на младежките дейности във Варна.

От страната на бул. „Осми Приморски полк“ пък вече са монтирани колоните, които трябва да поемат тежестта на новата фасада, която се предвижда по проект, и която е показана на визуализация на оградата на строителната площадка.

Без съмнение, обновяването на сградата в центъра на Варна е нещо хубаво. Работата е там, че около реконструкцията има доста неизвестни. Първо, не е много ясно колко точно струва изпълнението на проекта, защото посочването на конкретна цена от страна на общината някак старателно се избягва. Второ, не е много ясен срока за завършване на реконструкцията, макар че той не е чак толкова важен.

По-важно и по-интересно е обаче да се разбере как и доколко ще се промени дейността на Младежкия дом и най-вече ще станат ли повече търговските площи в него и какви ще са функциите им. Най-вероятно обаче това ще се разбере едва след като реконструкцията вече е завършила.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Мая (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Въпросите са много но няма кой да  отговори,кой го реконстроира и за какво ще служи е много важно.
4
0
фък (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Портних пак ще гушне процент.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама