Ремонтът на ДКС най-после стартира. Стойността му е 9,8 милиона лева

20.11.2014 / 10:58 5

Александър Дечев, снимки: Румен Сарандев

Ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна най-после започна. Днес кметът Иван Портних и архитектът Радомир Серафимов представиха проекта и дадоха старт на ремонтните дейности.

В най-общи линии промените са свързани с това,ч е капацитетът на зала "Конгресна" ще бъде увеличен от 3000 на 5000 седящи места, а по време на концерти и културни мероприятия съоръжението ще събира и по-голям брой хора, заради позициите за правостоящи. Ще бъде направена цялостна подмяна и преустройство на инсталациите, вътрешната структура, която е силно амортизирана, и ще бъде подобрена пожарната и аварийната безопасност. Интериорът ще бъде запазен, акустиката също ще бъде съхранена, както и мобилната трибуна. Ще бъдат увеличени габаритите на волейболното игрище, в в унисон с най-новите изисквания на световната волейболна федерация.

Очакванията са ремонтът да протече изключително интензивно в рамките на пет месеца и да бъде завършен на 30 април.

Общата стойност на проекта е за 9,8 милиона лева. Както е известно, предното правителство отпусна 4,5 милиона лева, за което кметът Иван Портних благодари на бившия финансов министър. Сумата се е увеличила най-малко два пъти във връзка с противопожарните изисквания и това, че залата в момента категорично не отговоря на тях. Тя дори е можела да бъде затворена във всеки един момент. Портних е получил уверение от настоящия финансов министър, че Варна ще получи остатъка от сумата и ремонтът ще бъде обезпечен, за да завърши в срок.

Кметът Иван Портних разкри още, че следващата седмица Юнашкия салон ще стане също официално собственост на Варна и догодина се планира той да бъде превърнат в дом на спортистите. В него ще има музей на спорта и обновена спортна зала.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
zebster (преди 6 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
Браво кмете, продължавай да ни радваш с подобни новини.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама