Ремонти блокираха едновременно всички улици, които водят до Свободния университет във Варна

19.09.2023 / 10:19 3

снимки ВСУ

Ремонти блокираха едновременно всички улици, които водят до Свободния университет във Варна. Това се случва във време, когато едновременно тече кандидат-студентската кампания, провеждането на очните занятия на задочните студенти, началото на учебната година за редовните студенти от 2 до 5. курс и откриването на новата академичната година.

В момента затворени за движение поради ремонти са ул. „Петър Попов“ (след дървения мост), ул. „Янко Славчев“ на която е университета) и ул. „Боян Бъчваров“ (край „Кабакум“ и „Журналист“). Частично проходима – в едното платно, е ул. „Боян Бъчваров“ – това е и единственият достъп до висшето училище в началото на академичната година.

Ремонтните дейности възпрепятстват ежедневно стотици студенти, преподаватели и служители. „Затварянето на улиците, водещи до университета, пречи не само на образователния процес, но е и препятствие за автомобилите със специален режим на действие – линейки, пожарни и полицейски автомобили“, коментира Доротея Николаева – председател на Студентския съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“ и член на Националното представителство на студентските съвети.

Във връзка с ремонтните дейности бе променена и организацията на линиите на градския транспорт. Спирката на ВСУ „Черноризец Храбър“ се обслужва от линия № 9, а не от 409, както бе до скоро. Разписанието на автобуса е през 40 мин. . За промяната университетът не беше уведомен.

В средата на юли 2023 г., след затварянето на улица „Петър Попов“ за строително-монтажни дейности по изграждане на водопроводно трасе, бе изпратено писмо до Община Варна, с което бе поискано поставянето на временни указателни пътни табели, показващи заобиколните маршрути. Към момента табелите са поставени, но заобиколният маршрут също е разкопан.

„Ние подкрепяме желанието на Община Варна за облагородяване на града, но настояваме за актуална и точна информация за маршрута, по който студентите, преподавателите, служителите и гостите на университета могат да стигнат до ВСУ „Черноризец Храбър“, както и за информация за края на пътните строително-ремонтни дейности“, коментират от Студентския съвет.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 68247 | Одобрение: 8702
То целия град е блокиран от ремонти на които няма и един работник ,а сега по традиция на готовите тротоари и асфал и вик-то копаят . То няма такава тъпа държава.
1
0
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 110749 | Одобрение: 2444
Студентите само се записаха , не ходят в свободния, плащат си и свободно си получават диплома. Ай, стига излишни ревове.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама