Репортаж на „Петел“: Ето го новото любимо място на хората с бензин в кръвта във Варна. Прилича на сцена от "Бързи и яростни"

12.03.2018 / 11:59 17

снимки: „Петел“

Неделя вечер е време за по-тихи и спокойни занимания, но не и на големия паркинг на Алея Първа във Варна. Още от късния следобед там ръмжат мотори и свистят гуми, като шумът от тях озвучава не само цялата крайбрежна зона, но и голяма част от Морската градина.

Бръмченето продължава и след залез слънце. Без да се вижда някаква формална организация, край морето са се събрали десетки автомобили. Някои са отворили капаците и оглеждат двигателите, други с максимален шум демонстрират уменията си на шофьори.

В средата на паркинга се е образувал шпалир, през който всеки минава, за да се покаже, а зрителите коментират. Те също не са никак малко.

Подобно събиране на шофьори преминава по правило без алкохол.

Това което се вижда по капаците на колите са главно енергийни напитки и пакетчета семки. 

Нова мода ли е това? Подобно събитие едва ли единично, като се съди по това колко хора са се събрали на него. Пък и очевидно младите хора, които са избрали да се себеизразят, си имат някаква своя култура, която определя малко невидимите правила за поведение на паркинга.

Младежите са различни, колите също са различни – от лъскави „Мерцедеси“ до тунинговани „Лади“. Всъщност май най-важното е ревът на мотора.

Заслужава си да се отбележи, че нивото на изгорелите газове във въздуха е такова, че миризмата на морето, което е само на метри, изобщо не се усеща. Явно обаче това не смущава тези, за които автомобилът има централно място в младия им живот.

 Събирания като това на Алея Първа са явно са напълно законни, защото полиция отсъства от мястото..

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
мучо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
първо / ушеви са 97% селяни / тоест от селата / второ тези и те са от селата / и трето те са бсички братчеди / так че няма как / шефа и той е от село / честито на селяните /
3
0
Соломон (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КАТО СТАНЕ БЕЛЯТА С НЯКОЙ  ТИЙНЕЙДЖЪР И МАЙКА МУ ТРЪГНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИИТЕ ДА ГО ОПЛАКВА ... ТОГАВА ЩЕ СЕ ПОЯВИ ПОЛИЦИЯТА ....
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мястото никак не е подходящо там е за разходки колоездачи на относително чист въздух.Тоя шум и изгорели газове са за извън града.От шума се плашат малките деца.
0
0
Ники (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не ми стана ясно кое му е новото... тез се събират там от поне 10 години...
3
2
Доверявай и Проверявай (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хубаво е "другарите" от ОДП, "Сектор-КАТ" да блокират паркинга и подред да проверят документите на автомобилите и водачите- ГО, ГТП, правоспособност, употреба на алкохол , употреба на наркотици и пр.
3
0
селяния до шия (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Заради тея педерасчета с комплекси не си разходих децата долу по алеята. Ако не се се махнат ,ще получат изненади от алеята над тях.
5
1
До Шарки (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да, но Община Варна е пълна със мързеливи и неквалифицирани хора, които нямат никакъв интерес в развитието на града. Единствено в комисионните от ремонти на пътищата. А всичко може да се случи с мъничко усилие от Общината и повечко усилие от гражданите. Но общината умишлено пречи. Както с фестивала Fun City. Общината се опита да открадне името за да може определени частни фирми да правят печалба. Такова ни е селото. Само трябва да се оправяме.
4
1
Шарки (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Младежта има нужда от подобно място, дали ще е долу на алеята или друго такова, те ще си го търсят. Който трябва да помисли в тази насока. 
6
0
ИМАНЕМА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Такива "ентусиасти" винаги ще има. Въпрос на време е да се разкарат и да се намерят друго място, където да си показват количките. 
10
1
... (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Държаватаааа, асфалтирайте една права отсечка някъде в покрайнините. Сложете им такса вход и печелете пари. Това е модата днес. Нека има място където да се изявяват безопасно.
15
0
ПОЛИЦИЯТАААА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Във Варна няма НЯМА НЯМА ПОЛИЦИЯ!!! Варненската полиция може да се види (и то понякога) само на входовете и изходите на града, където събира глоби. Из града понякога профучават полицейски коли, които бързат или за кафе или за обед. Редът в града е поверен на варненци. Като се започне от сбирките а`ла "бързи и яростни" на бръмчилките на Алея Първа и се стигне до безумните задръствания в целия град, причинени не само от ремонтите, но и например от паркираните колони автомобили по бул."Цар Освободител". Къде е "родната полиция"?!? Защо не се спрат две полицейски коли в двете платна в отсечката между кв. Победа и Окръжна болница? Защо не започне паякът да събира паркираните абсолютно незаконно автомобили в тази отсечка?! Защо не им се тресне по една яка глоба на всички тези, които са си го позволили, за назидание и за обица на ухото на останалите?!? Откъде ще мине една линейка, ако не дай боже се наложи?! Защо най-дясната лента не се освободи за движение на градския транспорт - както е по закон?!? ПОЛИЦИЯТААААААА СЪБУДЕТЕ СЕЕЕЕЕЕЕ
4
0
Бай Уй (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да се надяваме, че като започне сезона ще се разкарат от там.
18
0
жалко (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пълна селяния - поведение на гето съзнание . .. варна все повече запада
6
1
Vanko 1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
gol ohluv sum no mi vij markovata bronq brum maluk mi e oi eee Изплезване
10
3
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 41303 | Одобрение: 21243
това е най-подходяшото място за да си показват таралясниците. не ги гонете
4
14
doaz (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
аз, ти си ебати випаджията, че живееш на алеята и ти е шумно. Кой палат е твоя?
23
4
АЗ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Къде е полицията, къде е общината??? Тия с 20+ годишни "бегачки" пречат на хората. Преди на Пикадили Център, сега на алеята...да ходят на село да шумят на другите говеда.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама