Репортаж на „Петел“: Почистена ли е Варна от снега? Май само на „видимите“ места (снимки)

10.01.2017 / 14:37 6

снимки: Петел.бг

Минаха достатъчно дни, откакто Варна беше връхлетяна от снежната виелица, за да може общината и изпълнителите на зимната поддръжка да се справят с резултата от нея. Нека бъдем точни и да кажем, че ако този път зимата ни удари с нещо екстремно, това бяха вятъра и ниските температури, не количеството сняг.

Какво е състоянието на града в момента, ден преди да бъдат подновени учебните занятия? Това, което видяха репортерите на „Петел“ всъщност го виждат и всички варненци – основните пътни отсечки са почистени, но по-малките улички са трудно проходими. Основният източник на проблеми в придвижването е ледът, който се образува от обилния дъжд, паднал преди да ни връхлети снега.

По улици и тротоари той си остава непокътнат, което създава затруднения и на автомобилите, и на пешеходците.

Не сме специалисти и едва ли бихме могли да дадем рецепта как да се подходи към леда. Но явно и общината не разполага с експерти или поне те не са измислили нещо по въпроса.

Иначе, общината сипе обилно пясък по центъра на града. Проблем няма, когато снегът и ледът се стопят, той допълнително ще уплътни тук-там все още клатещите се павета на пешеходната зона, напълно в хармония с технологията им на поставяне.

Всеки варненец обаче знае какво идва след снега. Идва голямата киша, която е изключително неприятна, особено докато не се разтопят камарите от изринатия от снегорините сняг и разбития поне на места лед. В предишни (дори и по-тежки зими) имаше практика тези камари да се товарят и да се изхвърлят на определени места, където лугата няма да причини замърсяване. Явно, общинарите са позабравили тази практика.

 Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 42649 | Одобрение: -356
до НИКИ: Чували са, чувалииии, обаче шума от банкноти повече им харесва.Усмивка
3
1
anesti (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А КУПЕН ? Очевидно КУПЕН, дерзайте малко остана.
5
0
Реалиста (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пипнати са само част от пътните платна.Тротоарите са жалка картинка.Подходите към пешеходните пътеки по кръстовищата и спирките въобще НЕ са пипнати.Велоалеите "светят"Усмивка
7
0
Мерси (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бих искал да споделя с Вас личните ми впечатления от пътуването ми до Стара Загора вчера понеделник 9.01.2017г.  От всички пътища, по които минах, най-зле бяха във Варна и варненска област до село Баня.  Нито изчистено като както трябва нито пясък, минали са с греблото и толкова. Сега зима била и т.н. разбирам, ама в Бургаско поне бяга опесъчили прохода и се караше спокойно, а след Слънчев бряг сняг и лед по пътя почти не се забелязваше. Един лош участък от магистрала Тракия около 37 км след Бургас и после асфалт до Стара Загора. То зима зима ама за някой зимата по-зима, други по-будали ли са или просто съвестни!? Само за справка в Ст.Загора като пристигнах температурите бяха - 10 С  и валеше сняг.
16
0
Wing (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1330 | Одобрение: 390
Всичко различно от булевард и главна улица не е пипнато. Друг е въпроса че и булевардите не са цвете, има доста заледени участъци. 
16
0
НИКИ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кретени. С пясък се работи на село! В Европа има измислени 99 вида химикали за топене на лед. Във Варна обаче никой не ги е чувал!
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама