Репортаж на "Петел": Масовото затваряне на улици заради ремонт в центъра на Варна ядоса шофьорите

07.02.2019 / 15:53 12

Както "Петел" съобщи в момента няколко важни отсечки в центъра на Варна са затворени за ремонт. Това са улиците "Георги Бенковски", в частта от бул. "Владислав Варненчик" до ул. "Д-р Пискюлиев", булевард "Съборни" в частта от бул. "Владислав Варненчик" до бул. "Сливница", улица "Антим I", в участъка от ул. "Ген Колев" до бул. "Съборни". Заторена е и улица "Михаил Колони" в частта между кръговото кръстовище на площад „Екзарх Йосиф“ и бул. „Приморски“. Предстои и затварянето на бул. "Цар Освободител" в района на ул. "Струга" за около два месеца.

Ремонтът на улица "Георги Бенковски" в частта до бул. "Сливница" вече е готов и определно резултатът е похвален. Сменени са изцяло тротоарните плочки, пътят е преасфалтиран, поставени са светещи знаци на пешеходната пътека и нови кошчета за боклук. Същото предстои и на останалата част от улицата. Това обаче не попречи на шофьорите да изкажат възмущението си, тъй като движейки се по бул. "Владислав Варненчик" в посока към Колхозния пазар се налага да заобикалят през бул. "Съборни" или през МакДрайв, тъй като улица "Дрин" е еднопосочна. 

Освен водачите, майките на малки деца също не са особено доволни.

"Всичко е в прахоляк и кал, просто няма от къде да мина с количката. Дано приключи по-бързо", коментира една от майките, опитвайки се да стигне до Ботевата градинка.

Ремонтът по бул. "Съборни" и ул. "Антим I" пък наложи промени в маршрутите на градския транспорт, което принуди варненци да се лутат из спирките. 

Строителните дейности по посочените участъци доведоха до задръстване в близките улици, което определено опъва нервите на шофьорите, които се налага да взимат децата си от детски градини и училища. 

Такава е ситуацията на улица "Михаил Колони" тъй като е затворена точно в частта пред СУ "Св. Климент Охридски". С въвеждането на "Синята зона" безконтролното паркиране в района се спря, но въпреки това родители масово преминаваха с автомобили, за да приберат децата си във вечерните часове. 

Другото, което накара граждани да изразят недоволство е, че улицата се затваря заради изграждане на велоалея, която обаче няма да е свързана с другите велоалеи в града. Това според тях обезмисля създаването й. 

Стойността на ремонта е около 1,4 милиона лева. 

"Аз не бих пуснал детето си с колело, защото за да стигне до там трябва да премине през натоварени кръстовища, на които няма велоалеи", коментират родители. 

"С тези ремонти положението е кошмарно, след работя губя по два часа, за да прибера малкото дете от градина, а после и баткото от училище. Навсякъде са ужасни задръствания, трябваше да помислят за поетапно затваряне, а не едновременно да затапят толкова улици в центъра", жалват се още те. 

Недоволни са и стотици живущи в района, чиито единствен вариант да паркират в района бе улица "Михаил Колони", която става изцяло пешеходна.

С въвеждането на синята зона бяха премахнати над 200 места, които досега се ползваха за спиране. 
Място за паркиране няма дори на платените паркинги.

Усилен ремонт тече и на площад "Екзарх Йосиф".

На всички ни е ясно, че ако искаме нов асфалт, нови тротоари и ремонтирана инфраструктура трябва да преминем и през този неприятен период, но варненци са на мнение, че ремонтите трябва да се извършват поетапно и да не се затварят едновременно няколко улици в един район. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
20
6
666 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 15717 | Одобрение: 5127
Поне да го полагаха както трябва тоя асфалт! Похвален бил ремонта-алоу! Пълна скръб! Тия са ебахти некадърниците дето работят по улиците! Само като минавам по ремонтирания участък преди Траката посока Златни, ми става лошо... Че и в обратната посока. Точно пред резиденцията, платното за направо и за на ляво са свързани просто уникално...не можеш да видиш къде е снадката на асфалта Усмивка Самия обратен завой на там е тооолкова перфектно ремонтиран, че при валежи, водата която се събира там е повече от преди... Тоя кълвач, който е полагал маркировката сигурно е бил на няколко ракии... И не само там...навсякъде е леш след "ремонта" Ноу комент друзя!
18
14
Варна (преди 6 месеца)
Рейтинг: 62161 | Одобрение: 32726
Затворете целия град за коли, бе. Стига обърквахте хората. Нали на ГЕРБ е с мото, че никой не ви е карал да си купувате коли. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама