Репортаж на "Петел": Родители се оплакват от тормоз над децата им от учителка в ОУ "Капитан Петко Войвода" във Варна

19.10.2017 / 12:13 9

Росица Радева, майка на момченце, което е първи клас в ОУ "Капитан Петко Войвода" в квартал "Галата" се свърза с нас, за да разкаже за инцидента преди два дни. Както "Петел" съобщи първи, във вторник (17-ти октомври) полиция нахлу в училището, след разправия между майка и учителка. Майката е Росица, ето какво каза тя пред "Петел":

"Проблемът започна, когато назначиха нова учителка, която води занималнята. В началото аз нямах контакт с нея, тъй като моето дете не посещава занималня. Другите майки се оплакваха, че се държала лошо с децата, обиждала ги, дърпала им ушите и ги удряла по главата. За мен неприятностите започнаха, когато тя заместваше класната. Отидох да си взема детето от училище и тя ми каза, че свършили часове и не знаела къде е синът ми. Изпаднах в ужас, те нямат право да ги пускат, без родител да ги е взел. Децата са първи клас, идват от детска градина и изобщо не са ориентирани. Намерих моето и още едно дете от класа в магазин "CBA" до училището. Ами ако нещо се случи кой ще е отговорен? Още тогава мислех да подам жалба", разказва Росица. 

Тя сподели, че учителката се държала агресивно и дори истерично с децата, нямала абсолютно никакъв подход към малчуганите, за което потвърдили и други учители. 

"В понеделник на 16-ти прибрах синът ми с навехнат крак. В час по физическо са пострадали три деца. В училището има подобен на английски двор, с дупка дълбока метър и половина, децата се бутали около нея, едното дете паднало и цялото му лице е в рани, синът ми куцаше, а третото дете беше с нарязан от пръчка корем. Понеже госпожата не можела да се справя с децата извикала една от майките да присъства в часовете, защото синът й не слушал. Това, което ми разказа майката ме потресе. Имали час по английски и казала на децата да си извадят учебника. Моето дете и още 2-3 деца са нямали учебник, защото техните са в класната за проверка. Изправила сина ми и му казала: "Нямаш учебник, така ли? Ами тя майка ти е виновна, като не знае какво да ти слага в чантата, ето сега всички ще ти се смеят". Тя настройва децата, държи се с тях ужасно, това не е педагог в никакъв смисъл на думата. В момента децата са в такъв период, в който трябва да им се помогне да се адаптират към промяната, а не да се прибира разтроен и повече да не иска да стъпи в училище", сподели още разтревожената майка. 

На другия ден майката изпратила детето си до класната стая, за да говори с учителката за инцидента и защо никой не наблюдава децата в час по физкултура. В стаята видяла едно момченце от класа свряно вътре в шкафа на бюрото:

"Това се случваше в присъствието на госпожата, обърнах се и я питах какво прави детето вътре в шкафа, а тя ми отговори какво ме интересувало, нали не е мойто. Съответно аз вдигнах тон и започнах да й обяснявам, че не може да упражни никакъв контрол над децата, нито да ги респектира, за да спазват дисциплина, както класната им. Тя започна да вика да напусна училището, казах й че няма да напусна, защото още не е почнал часа и в този момент излезе друга учителка, която започна да ме дърпа и даже ми извади пръста на ръката. Казаха, че ако не напусна ще извикат полиция. Казах им да извикат и изчаках полицаите. Обясних им какво се е случило и си тръгнахме. Вечерта извикаха мъжа ми и му съставиха протокол. Детето ми в момента е спряно от училище, докато не се върне класната, а аз ще си търся правата с адвокат. Децата дори нямат стол, в който да се хранят. Ядат или седнали на  земята в двора или в класната стая. Зимата как ще е умът ми не го побира. Аз живея в "Галата", а там няма друго училище, принудена съм да си водя детето в това", сподели "Росица".

Росица си е изкарала и медицинско

"Петел" се свърза с директорката на въпросното училище, но тя не искаше да даде никакъв коментар по въпроса. 

"Когато ние говорихме с директорката, тя ни обясни, че имало недостиг на учители, едва ли не, трябва да си пазят, тези които в момента работят. Не срещаме никакво съдействие от нейна страна". 

"Информирани сме за случая, имаме писмен сигнал от родител и сме дали ход на случая. Комисия ще направи проверка и ще се свърже със всички засегнати страни", заявиха от Регионалното управление по образованието. 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
8
Loshiq (преди 2 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Боже, една чобанка се оплаква от друга чобанка и накрая се сбили. Е затова културата в страната, е на това дереже.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама