Репортаж на "Петел": Царството на котките - в квартал "Победа"! Едни ги хранят, други се оплакват

11.10.2017 / 12:49 17

Снимки: Петел

Наша читателка, живееща в бл. 9 в квартал "Победа" се свърза с нас, за да сигнализира за това, че около блока има над 20 котки. 

"Хората тук ги хранят и те се завъждат все повече. Пълно е с котки до бл. 8, 9 и 10-ти. Аз не мразя животните, но това трябва да спре преди котките да са станали повече от хората. Любители на четириногите постоянно им оставят купички с храна и вода точно до детската градина, а това за мен не е правилно. Те са развъдник на болести, на бълхи, мястото на уличните котки не е до децата", сподели нашата читателка. 

качествени храни и аксесоари за котки
 

По нейни думи животните често стоят до казаните или в тревата на слънце. 

"В началото бяха по-малко, но започнаха много да се размножават и бързо нарастна броят им. Ето в момента има две котки майки с по 3-4 малки котета. Трябва да се вземат някакви мерки", заяви още тя. "Петел" се съобрази с нейното желание да запази анонимността й, за да няма пререкания със съседите си.

"Петел" напомня, че в Наредбата за обществения ред бе въведена забрана за храненето на бездомни кучета и котки на обществени места. През 2014 година съдът отмени тези забрани, позовавайки се на Закона за защита на животните.

"Аз не мога да нарека хората, които хранят животните лоши, просто не мислят за последствията. Редно е държавата да осигури приюти за тези животни или да ги кастрира", допълни още нашата читателка.

до бл. 8

до Детската градина

между бл. 9 и бл. 10

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
... (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мърсолее, ти си кучешка тения, бе сурат...
2
2
ИВАНОВ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То и в Морската е пълно с котки и бездомни  кучета ,преди 2 дни помогнах на една дама около 60  год от кучешки тормоз.Пред заведението "Печката " и това което изгоря има 4 кучета  които пазят ,явно тя премина през територията им и щяха да я разкъсат ,ако не бях чул и да се върна със една сопа.Много се изплаши жената дано е добре.А в Гръцката махала  на  ул ."Преспа" №7 има поне 50 котки и един възрастен г-н ги храни и пои всеки божи ден.
5
1
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За тези, които хранят котките - вземете си ги у вас като толкова сте загрижени. И ако не знаете прочетете какво е това котешка тения!
3
5
М да (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези дето ги хранят по улиците са прости хора,как да им обясниш че се тези животни разнасят чревни паразити и бълхи които пренасят зарази. Института по паразитология пуска брошури, но малко хора ги четат. Може би трябва образователни предавания да се пуснат по ТВ. Отделно вносителите на животински храни имат изгода от увеличаване уличната популация, и най вероятно подхранват тези организации - анимал,лапи и др. подобни
5
8
iki (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
не ви ли е срам, нещастни идиоти. Под формата на загриженост искате да навредите на милите животинки. Добре, че има добри хора да ги хранят, а вие да пукнете от глад /бавна и мъчителна смърт/, след като това искате за сладките животинки. Все такива претенции имате. Но ако трябва да поставите истински проблеми сигурно лижете задници до изтъркване. Човештината се познава и по отношението към животните. Не ви стига, че вие нямате сърца, ами искате и останалите да са жестоки като вас.
5
2
М.Р. (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Положението е същото и в кв.Възраждане - IV до бл.82, страшное дори като си изхвърляш блоклука от  казаните искачат по много. 
7
3
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 129254 | Одобрение: 48279
Известно е , че котките имат 9 живота......Една котка почти успяла да премине през 10 лентова магистрала......Това е виц / добавка за бавнозагряващите /.....Грижа се за две домашни котки , обезпаразитени с редовни прегледи при ветеринар , които не притесняват никой и не ходят на улицата......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
5
До ТУШ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Друже, това са хранени котки, а не котки, които сами се грижат за прехраната. Така, че чакай увеличене на бълхите и
3
2
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пред блока постоянно спят котки, защото постоянно им хвърлят храна от терасите и те дори не трябва да стават. По цял ден си лежат и храната идва отгоре. И стават все повече.
4
2
Възмутен (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В Аспарухово, до училището за деца с нарушено зрение една лелка си оставя колата отворена за да влизат вътре, а относно Победа там проблема им ако са само котките с мед да ги намажеш, Три вечери подред нямаше улично осветление, напълниха квартала с РОМИ, СУПЗ вече не е това което трябва да е а е безплатно общежитие за всеки РОМ който пожелае. Имат си и сектичка която се събира нелегално в еедна от новите кооперации, общо взето котките е най малкото....Лошото е че Всички управници се сещат за хората само покрай избори, дори и Възрожденеца К. К. Покрай изборите беше през вечер в квартала сега никакъв го няма !!!
9
2
ТУШ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
По-добре котки отколкото колонии от плъхове....да видите тогава кой разнася болести и зарази
8
0
котков (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ха ...... че то вие все едно нямате котки ..... я елате във Възраждане до бл.58 да видите кво става ..... един през друг ходят да ги хранят викам си тез животни ще умрат от преяждане бе ..... не мога да ги преброя .... много са или явно не мога да броя до толкова :'(
2
1
... (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
При нас, у махалата е пълно с котки, кучета, прасета, коне, зайци.
16
3
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами животинки са, какво толкова има, ако някой ги храни. Причината, че са на улицата е заради идиоти, които ги взимат като малки и после ги изхвърлят обратно на улицата, когато не могат да се грижат за тях! Не хората които ги хранят са проблема!
6
3
Избирател (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Повече храна - повече котки. Повече храна - повече кучета. Толкова е просто. Броя на животните зависи от храната.
10
5
.......... (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези, дето се "грижат" за котките, осигуряват ли им ветеринар, обезпаразитяване. лесно се хвърлят иначе недоядената манжа да улица
7
4
11 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
де да беше само там цяла варна е котешка и кучешка пълно е с бездомни п...
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама