Репортаж на "Петел": Внимание, варненци! Катастрофа на едно от най-опасните места в града! Бъдете нащрек (Снимки)

06.12.2017 / 15:13 6

Снимки: Петел

Катастрофа е станала пред Четвърта езикова гимназия във Варна, сигнализираха наши читатели. В сблъсъка са участвали две коли, като единия от автомобилите е Мерцедес. 

Според първоначални данни няма пострадали, но материалните щети са значителни. Предниците и на двата автомобила са смазани, като Мерцедеса се е забил в оградата пред училището, на метри от входа, където по чудо е нямало деца в този момент.

"Въпрос на време беше там да стане инцидент. Истински късмет е, че е нямало пресичащи ученици. Проблемът на мястото е, че има строеж, огражденията, на който пречат на видимостта. В района има две училища, би трябвало да се вземат мерки и да бъде поставен или легнал полицай или по друг начин да се ограничи скоростта", коментират очевидци. 

На знака се вижда, че с предимство са тези, които ще завиват надясно посока Професионалната гимназия по химия, както и идващите от нея, движещи се към бул. "Княз Борис I". Опасността идва от това, че строителните огради пречат на видимостта и водачите трябва да се движат изключително бавно при навлизане в кръстовището.

"Тук се случват много често катастрофи, хората, които не са от района не забелязват знака и мислят, че са с предимство, движейки се посока кварталите "Бриз" и "Почивка". Опасно е, защото тук има две училища и постоянно има преминаващи ученици", коментира жител от квартала.

Като друг основен проблем в района той посочи тесните пътища посока кварталите "Бриз" и "Почивка".

"Тук е много трудно разминаването, направиха нов тротоар, който е с доста по-издадени на пътното платно бордюри и той се стесни. Много неприятно е да се спира да се изчаква, защото баирът е голям и при сняг и лед потеглянето е много трудно. По платното има много дупки, които също са предпоставка за пътен инцидент. Време е от общината да разширят малко пътя, защото вече има доста голямо движение. Има много нови заселени кооперации, а от скоро и пътникопоток към новия Кауфланд", коментира още гражданинът.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ааа (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Трябва кръгово да се направи
4
2
БАЙ ХОЙ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Тук е много трудно разминаването, направиха нов тротоар, който е с доста по-издадени на ПЪТНОТО ПЛАТНО бордюри и ТОЙ се стесни./кой той тротоара ли?/. Айде клавишонатискачките нямат гимназия и Българският език им е втори , ама редакторче пак ли е в " Неделя"-та на кафе?
0
3
Анонимен (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Едни,дето учат във въпросната гимназия видях на снимката.
0
3
Анонимен (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Как така е нямало ученици-видях едни ,дето ги познавам на снимката.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Каруцаринът е тъпо, просто, загубено същество- само бой и е6ан за такова! 
6
0
виновни са журналистите (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хем пишете, че оградата пречи на видимоста и тя е виновна за катастрофата, хем искате да наказвате водачите с гърбици, които в цял свят ги премахнаха. Не е ли редно строителя да се накаже, а от пътното да сложат така знаците, че да се виждат отвсякъде.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама