Репортаж от Варна: Ден първи на новите тапи заради "златния" булевард, част от бул. "Цар Освободител" вече е разбита

11.02.2019 / 13:16 35

снимки "Петел"

Ако тези дни говорите с някого от Варна, правете, струвайте, само не го питайте как е движението в града – рискувате! Ответната реакция може да истеричен смях, сълзи и някоя тлъста ... благословия.

Нормален трафик? Шофьорите във Варна отдавна са забравили това, а от днес става още по-зле. Затварянето на бул. „Цар Освободител“ е тежък удар по проводимостта на съседните улици, които трябва да поемат пренасочения трафик. Може би най-тежко се отразява на трафика пренасочването на градския транспорт.

Маркировка за промяната в движението има, та не може някой да каже, че не е предупреден. Някои от елементите ѝ се оказаха така поставени, че по-скоро пречат и объркват шофьорите, отколкото да упътват и помагат.

И тъй като комфорта на движещите се е отговорност на самите движещи се, хората сами поправиха грешката. Но нали е първи ден ...

Най-тежка е ситуацията на ул. „Отец Паисий“. Тя далеч не беше най-празната улица и преди, но сега колите, автобусите и камионите пъплят съвсем бавно по цялата ѝ дължина.

Колкото до самия обект, заради който се налага затварянето на „Цар Освободител“, той отново е с доста неясни граници и пешеходен достъп до всяка зона без затруднение. И без особени означения откъде трябва да преминават пешеходци.

По средата на канал в центъра на бъдещия булевард е поставено едно единствено подвижно мостче, което се крепи единствено на собствената си тежест. Освен това то води към стръмна стълба без парапет, която човек с проблеми с ходенето не може да качи сам при никакви обстоятелства.

Затова, а разбира се и от любопитство какво точно се прави на „златния“ нов бул. „Левски“ (113 млн. лева за 3,1 км вече са изхарчени, кметът на Варна Иван Портних обяви, че ще трябват още пари“), отидохме и видяхме, че хората, които се мотаят по строителната площадка без работа там са доста. Но и как иначе – то във Варна друго интересно няма, само ремонти.

Както при всички ремонти във Варна, така и сега никой не говори за краен срок – когато стане, стане! Това е нивото на планиране в общината на т.нар. морска столица... А, и още нещо. Ако смятате, че сега движението във Варна е зле, не забравяйте, че поне не ремонтират и Аспарухов мост!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Ястреб османлията (преди 6 месеца)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -437
Пари ми дадоха.
пръц пръц пръц
0
7
Ястреб османлията (преди 6 месеца)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -437
Май си минал покрай "инж" и си ебати слепеца.
пръц пръц пръц
3
5
Ястреб османлията (преди 6 месеца)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -437
Ти, като не знаеш как се пише "данък", ще плашаш много. Зелка тъпа.
пръц пръц пръц
7
1
Mercenary (преди 6 месеца)
Рейтинг: 40811 | Одобрение: 10986
Следобед затвориха и магистралата(Хемус) на изхода на града и затапиха кварталите.
6
16
Ястреб османлията (преди 6 месеца)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -437
Ми кой те кара да излизаш? Стой си у вас и няма да си в трафик. Няма да си създавате ангажименти и няма да имате проблеми.
пръц пръц пръц
35
3
Blue hills (преди 6 месеца)
Рейтинг: 21685 | Одобрение: 10635
В делничен ден, в ненатоварено време ми се наложи да отида с кола от Спортна зала до Цветния. Трябваше да заобиколя през OMV до Стадиона, да направя обратен и от там в тапата да продължа по бул. Левски, да завия по единствената възможна в момента в дясно /май ул. Роза/ и да се върна до ул. Бели лилии. Отне ми 30-35 мин. Не искам да кажа, че в града не трябва да се правят ремонти, но не може да се разкопават всички улици без никакво планиране, да се затапва целия град, да не знаеш вече откъде можеш да минеш. Цяло изпитание е да караш във Варна, а да стигнеш бързо е абсурд. Пълно изнервяне!
3
29
Ястреб османлията (преди 6 месеца)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -437
мен си ми харесва да съм в трафик и дано винаги да има и да става още по-голям. Така имам оправдания за закъсненията и работния ден минава в чакане и не бачкам въобще. Цъкам си автомата на колата и ми е голям кеф. Като нямате пари за автоматици, ще ревете. Кавали.
пръц пръц пръц
4
31
Ястреб османлията (преди 6 месеца)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -437
Вземайте си Кирил Йорданов обратно, дето една улица не направи в тоя град. Българина е неблагодарно семе.
пръц пръц пръц
54
14
Варна (преди 6 месеца)
Рейтинг: 62161 | Одобрение: 32726
защо Портних не затвори направо входа на Варна, да забрани колите напълно и да си усвоява там колкото иска на спокойствие
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама