Решението за Брекзит влиза в евросъда

08.11.2018 / 17:08 0

Британското правителството не може да попречи на случая с Брекзит да влезе в евросъда. Това съдебно решение взе Касационният съд на Шотландия, информира "Ройтерс", цитирана от Булнюз. Съдът постанови, че правителството на Великобритания не може да спре случай, който има за цел да установи дали страната може едностранно да блокира Брекзит. Случаят ще бъде разгледан от евросъда на 27 ноември.


Шотландски политици, които се противопоставят на Брекзит, успешно поискаха от съда да изясни дали Великобритания може да оттегли позицията си за излизане от ЕС без разрешението на останалите страни членки. Правителството на премиера на Великобритания Тереза Мей твърди, че решението за прекратяване или осъществяване на Брекзит е несъществено, тъй като правителството няма намерение да спира процеса по Брекзит. Британският кабинет поиска разрешение да обжалва случая пред Върховния съд на Обединеното кралство. Говорител на Касационният съд обяви, че молбата да се разреши да се обжалва във Върховния съд е отхвърлена. Най-висшата съдебна инстанция в Шотландия реши на 4 октомври, че случаят трябва да бъде разгледан от Съда на Европейския съюз.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама