Решиха екскурзиите на учениците да са до пет дни и при топло време

14.10.2020 / 19:21 1

Снимка: Pexels

При топло време и максимум до пет дни ще бъдат сетските туристически и опознавателни пътувания. Решението бе обявено от вицепремиера Марияна Николова и министърът на образованието Красимир Вълчев. Те се срещнаха с ръководството на Националната асоциация за детски и младежки туризъм, съобщава БНТ.

По време на срещата бяха обсъдени детайли по прилагането на Наредба 10 на МОН за организация на дейностите в училищното образование, и по-специално пътуванията на учениците.

Министърът на туризма е препоръчала да се дадат повече разяснения на бизнеса и регионалните образователни звена как да се организират по-добре пътуванията на учениците и как да обхванат повече деца.

"Програмите за насърчаване на екскурзиите с образователна цел, зелените и ски училищата са от голямо значение не само за подготовката на учениците, но и за здравето и закаляването им. В условия на пандемия тези теми са особено актуални и не търпят отлагане", посочи министърът на туризма.

Министър Вълчев подчерта, че образователната среда трябва да се разширява и безспорно е много важно децата да излизат извън класната стая, за да посещават обекти с културно и историческо значение. Според него 5-те дни за такива изнесени форми е добро решение като срок и препоръча пътуванията да се ориентират към по-топлите месеци заради сезонните заболявания.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
4udovi6teto (преди 2 години)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Мили Петльо, кво ти става днес бре, виж си заглавието - Да са со пет дни...Ухилен
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама