"Ретро": Ето ги тайните кръвни връзки в шоубизнеса - кои певци и актьори крият, че са братовчеди (снимки)

29.12.2014 / 18:44 4

Личният живот на звездите винаги е бил любопитен за феновете им, но под прицела на хорското внимание най-често попадат само най-близките роднини на известните – деца, съпрузи и родители. Далеч от прожекторите остават по-далечните им кръвни връзки, а те са не по-малко любопитни, пишат “Ретро” и "Пик". Оказва се, че доста от българските знаменитости имат и популярни братовчеди, но роднинството им е неизвестно. 

Естрадната звезда Йорданка Христова например е върла фенка на ЦСКА, но тачи с любов и паметта на “синята” легенда Георги Аспарухов-Гудни. Причината е в зова на кръвта – по майчина линия тя се пада трета братовчедка на покойния футболист. Данчето има и още една известна братовчедка. Най-върлите фенове на българската естрадна музика отдавна са забелязали, че Катя от дует “Ритон” има доста прилики с легендата Йорданка Христова - и като излъчване, и в лицето, и като сценично поведение, и причината не е, че Катя копира Данчето. Просто двете са трети братовчедки отново по майчина линия.

Това роднинство Катя открила случайно доста отдавна. Когато “Ритон” пробивали на сцената, отишли при шлагерника Тончо Русев да ги чуе. Той изслушал внимателно това, което му били подготвили. После, вместо да говори за песните, най-напред казал: “Не знам защо, но ми приличаш на Йорданка Христова...”.

Защо това е така, става ясно в началото на 70-те години, когато Йорданка Христова сяда на приказка със своята приятелка Виолета Илиева. Освен че работи в импресарска агенция, тя се оказва и сестра на бащата на Катя, тоест леля на Данчето. “Вили ми спомена нещо, ние с Катя после си поговорихме и разбрахме, че имаме общо с рода Хаджиминеви. Така открихме и че сме трети братовчедки”, разказва Христова. Оказало се, че бабите на двете певици били първи братовчедки. И двете се казвали Екатерина, избягали от Кукуш през 1923 г. и се заселили в столицата.

Случайно откриват роднинската си връзка и Тони Димитрова и Орлин Горанов. Преди около 13 години двамата представят дуетното си парче “Още те обичам” в зала 1 на НДК. Прибират се зад кулисите и Орлин нехайно съобщава на колежката си: “Ние с теб сме братовчеди”. Тони започва да се смее, обаче колегата є продължава: “Смей се колкото искаш, но ти си втора братовчедка на жена ми Валя”, обяснил певецът. Като се прибира в хотела, Тони звъни на майка си Милка в Бургас и я пита знае ли нещо по въпроса. След доста чесане на езици се оказва, че бабата на Тони от страна на майка є и бабата на Валя - жената на Орлин, са сестри.

Като малки певицата и Валя никога не са се виждали, защото едната част от родата на Тони Димитрова живее в Симитли, а майка є напуска града много млада. Омъжва се на 18 за военен и го следва из страната - Звездец, Сливен и накрая в Бургас. Самата Тони е виждала баба си едва два или три пъти, защото възрастната жена умира, когато внучката є е в шести клас. Певицата и жената на Орлин се срещат малко след като звездата разнищва роднинството им по телефона с майка си. “Все едно сме се познавали от деца”, описва изпълнителката на “Ах, морето” първата им среща. С днешна дата се виждат рядко, защото Валя живее в София, а Тони - в Бургас. Но редовно стоят на телефоните по няколко часа да се наприказват.

Горанов е роднина и на Кристина Димитрова, с която в годините на социализма обикалят страната и правят шеметни концерти. Като се опре до преспиване в някой град, винаги по хотелите им дават една стая – редовно ги мислели за гаджета или законни съпруг и съпруга. Истината е по-различна - Орлин е кум на първия брак на Кристина с текстописеца и светска персона Иван Тенев.

“До някое време опровергавах слуховете, че сме семейство. Сега оставям всеки да си мисли каквото иска. Истината е, че сме добри приятели. Орлин ми беше кум при първия ми брак. Дружбата ни продължава и сега”, говори за роднинската си връзка с дуетната си половинка Криси Димитрова. Това лято двамата отново обиколиха по-големите български градове с турне, на което припомниха едни от златните песни от репертоара си.

Естрадната певица Мими Иванова пък има връзка с чалга бранша. Тя е леля на една от най-големите фолкзвезди Десислава, която доскоро бе ментор на един от отборите в шоуто “Гласът на България”. Певицата, дала живот на парчето “Майчице свята”, не се притеснява от роднинството с фолкпевица. Напротив, не пропуска случай да каже в интервюта, че много цени гласовите данни на Десислава.

Блондинката е внучка на една от сестрите на Мими - Иванка Гайдарова, доста по-голяма на години от звездата. Десислава е заварена дъщеря на сина на Иванка - гинеколог, починал доста млад. Заради роднинството си с естрадната легенда Деси и до днес се обръща към Мими с “лельо” а на мъжа є Развигор на хисарски диалект, откъдето е родата на Мими, казва “калеко Развигор”.

Чалга роднина крие и бившият финансов министър Симеон Дянков. Той е братовчед на фолкзвездата Малина. Родоначалникът на финансиста Михо Минков - Гълъба, известен ловешки богаташ от началото на 20-те години и прадядо на Дянков по майчина линия, има малка сестра - Калина, която се жени в Севлиево. Тя пък е баба на майката на Малина - Тодорка, известна ветеринарна лекарка от града на мивките и тоалетните чинии.

Интересен факт е, че докторът по сравнителна икономика от Мичиганския университет не поддържа връзка с този клон на своята фамилия, макар да е отгледан от майка си. Жената напуска баща му Денчо още в края на 1970-а, когато малкият Симеон е едва на няколко месеца, и остава в София. Таткото на финансиста пък се прибира в родния Разград и работи дълги години в стъкларския завод “Диамант”, а преди 2 години си отиде от този свят в мизерия в местното село Побит камък.

“Бабата на фолка” Малина, която е просто кака за Дянков, не се е срещала с него, тъй като израства в Ловеч, докато бъдещият служител на Световната банка се подвизава в столицата.

Известните кинаджии – братята Борислав и Виктор Чучкови, също не раздухват роднинството си с чалгата. За кръвната връзка с тях обаче се фука фолкпримата Глория. “Талантът ми не е случаен – цялото ми семейство е музикално, а майка ми и баба ми са много добри певици. В рода ми преобладават интелектуалци и хора на изкуството. Трети братовчеди са ми талантливите режисьори Борислав и Виктор Чучкови”, хвали се певицата.

Колежката є от поп бранша Ирина Флорин обаче крие своя братовчед от елита – Мишо Шамара. Двамата 15 години пазели роднинството си в тайна. А десет години дори не се били виждали. Но през 2012-а бяха разкрити от свои колеги и се наложи да признаят кръвната си връзка. Ирина е от Плевенския край, откъдето и Шамара има роднини. Бабите на двамата изпълнители били братовчедки.

Неочаквано за себе си роднинство крие и актьорът Георги Мамалев, който е братовчед на скандалната актриса и бивша изгора на Силвио Берлускони Мишел Бонев. Тя от години живее в Италия и преди да направи филма “Сбогом, мамо”, бе неизвестна у нас. В първите си интервюта за родни медии обаче не пропусна да се похвали, че има актьорски талант като на братовчед си Мамалев.

“Ние сме далечни братовчеди, но аз не я познавам. Виждал съм я като дете, като е идвала на концерт на НЛО. Тя никога не ме е канила да участвам във филма є, нито пък съм имал някакъв друг контакт с нея”, лаконичен е актьорът, докато Мишел твърди, че той є е помогнал да замине за Италия преди години.

Режисьорът Теди Москов също не е словоохотлив в коментарите за втория си братовчед Петър Москов. Новият здравен министър от Реформаторския блок и прочутият театрал имат общ дядо по майчина линия. “Не търся сметка на Петър за работата му в политиката. Той е лекар анестезиолог. Ако беше лекар в театър, каквато беше майка ми, щях да му поискам обяснение. Ако майка му – Емма Москова, още беше министър на културата, щях да є търся отговорност”, обяснява по темата Теди Москов.

Къци Вапцаров отрича общи предци с Емо Чолаков

Разгорещени почитатели на телевизионните водещи Къци Вапцаров и Емо Чолаков започнаха да търсят родствена връзка между тях преди време, след като стана ясно, че бабите им са от един край и от един род.

“И двамата станаха известни най-вече с безбройните глупости и тъпи лафове, които ръсят от телевизионния екран. В това отношение толкова много си приличат, че всички ние започнахме да си мислим, че са поне първи или втори братовчеди. Понякога наистина са забавни, но в повечето случаи направо досаждат”, коментират зрители. Двамата обаче отричат да са братовчеди. Наистина имали общи предци, но твърде далечни и затова вече изгубили кръвната връзка.

Стефка Берова наследница на Христо Ботев

Стефка обича да припомня винаги, че е от рода на Колчо Слепеца и това я прави и наследница на Христо Ботев. Нейният прадядо, увековечен завинаги от Иван Вазов в “Под игото”, е бил с голям диоптър като нея и е ходел с пенсне, разяснява тя. Силното късогледство е характерно за нейния род, който е прочут не само с дядото Колчо, но е дал на България братята Христо и Евлоги Георгиеви и Христо Ботев. Всички те са били първи братовчеди – деца на три сестри.

“Гордея се с възрожденския си род,” казва днес жената с невероятен глас и признава, че сигурно потеклото є я прави по-добра и човечна. Певицата обяснява, че родът, от който произлиза Христо Ботев, има много разклонения и в тях личат имената и на други бележити българи.

Най-известните роднини на поета, негови втори братовчеди, са братята Евлоги и Христо Георгиеви, известните търговци, с чиито пари е построен Софийският университет. Тяхната баба и бабата на Ботев Ана Нектариева са сестри.

Роднини на Ботев са и актьорът Сава Огнянов, Иван Евстратиев Гешов - министър-председател и министър на външните работи на България през 1911-1913 г., архимандрит Кирил Нектариев и др.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
444 (преди 8 години)
Рейтинг: 368 | Одобрение: -42

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама