Рецепта на деня: Гъбена супа с грах

26.01.2015 / 12:14 1

Продукти:

100 г гъби

1,5 л вода или бульон 
1 глава кромид лук 
1 морков 
3 с. л. олио 
100 г замразен или консервиран грах 
сол 
магданоз

Приготвяне:

• За рецептата "Гъбена супа с грах" лукът и морковът се обелват и нарязват на малки кубчета. 
• Задушават се до омекване в мазнината в отделен тиган. 
• Водата или бульонът за рецептата "Гъбена супа с грах" се довеждат до кипване. 
• Прибавят се почистените и нарязани на филии гъби.
• Супата се посолява и се вари до омекване на гъбите. 
• Прибавят се грахът и задушените лук и морков. 
• Долива се 500 мл бульон и гъбената супа с грах се вари още 10-15 минути. 
• Разпределя се по чинии. 
• Гъбената супа с грах се поднася поръсена със ситно нарязан магданоз, пише gotvetesmen.com.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
gotvach (преди 9 години)
Рейтинг: 28 | Одобрение: 3
Изглежда вкусно! Ще опитам тази рецепта и ще споделя мнение

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама