Рецепта на деня: Канарски заек
Receptite.com
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 бр. заек или 1-2 бр. пилета
8 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 връзка риган
4 стръка мащерка
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. кимион (или по-малко)
1 бр. прясна люта чушка
сол
черен пипер
2 с.л. винен оцет
200 мл бяло вино
100-200 мл зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко, без месото, се смила в блендер, добавят се виното и зехтина, разбърква се. Месото се разделя на порции, залива се със соса и се маринова един ден. На следващият ден месото се запържва в съвсем малко зехтин, налива му се соса (маринатата) и се оставя да къкри 30-45 минути.
* Сервира се с Картофи с коричка от морска сол (Papas arrugadas) и зелена салата.
* Количеството на маринатата варира, има варианти с по 1 л вино и 1 л зехтин.
* Магданоза и ригана могат да се намалят наполовина. Освен това при варенето може да са сложи дафинов лист.
Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!