Рецепта на деня: Мъфини с крем от нишесте и ванилия

03.01.2014 / 11:24 1

Тестото за мъфините се приготвя ,като най-напред се разбива яйцето със захарта, а след това се добавя киселото мляко. Продуктите се разбиват, а след това при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло на тънка струйка. Смесените и пресяти брашно, бакпулвер и ванилия също се добавят към сместа и всичко се разбива до получаването на гладка смес. Разпределя се във форми за мъфини с помощта на лъжица. За предпочитане е да се използва метална тава за мъфини, като във всяка купичка е поставена хартийка за мъфин. В нея се разпределя сместа.

Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути, като фурната не се отваря по време на печенето, за да се запази равнмерната висока температура и да могат мъфините да се надигнат добре.

Докато мъфините се пекат, се приготвя кремът. За целта прясното мляко и ванилията се поставят в малка тенджерка и се кипват на котлона. Към тях постепенно и при непрекъснато разбиване се добавят предварително смесените захар, жълтък и нишесте. Кремът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен. Щом е готов, се добавя маслото и се бърка, докато то се разтопи.

Мъфините се оставят да се охладят, след което с инструмент за почистване на чушки се изрязват капачета на мъфините. В тях се поставя от ваниловия крем и капачетата се поставят обратно.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Cigarata (преди 10 години)
Рейтинг: 2505 | Одобрение: -155
Много апетитно изглежда това!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама