Рецепта на деня: Спагети с гъше бяло месо и сос
Receptite.com
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 г спагети
3 бр. големи домата
2-3 стръкчета магданоз
2-3 листа пресен босилек
2 глави лук, нарязани на ситно
олио за запръжка
200 г гъше бяло месо
3 с.л. соев сос
2 с.л. настъргано сирене Пармезан
черен пипер, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Спагетите се сваряват. В тиган или тенджера се запържва лука, добавят се доматите, много ситно нарязани и сокът от тях. Добавя се сол и черен пипер. Отделно се запържва месото, но без мазнина, след което се слага соевия сос. Слага се към доматения сос. Ври докато се сгъсти. След това се добавят босилекът и магданозът. Разбърква се добре. Спагетите се отцеждат от водата, слагат се в чиния, поливат се обилно със сос отгоре и се поръсват с Пармезана.
Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!