Рецепта на деня: Свински пържоли в зелеви листа
27.12.2014 / 10:41 1
Необходими продукти:
1 кг вратни пържоли • листата на 1 средно голяма зелка • червен пипер • черен пипер • подправки за пържоли • сол
Начин на приготвяне:
Нарязва се месото на по-малки пържоли, които се посоляват (леко, защото зелето пуска сол), и се овкусяват с подправки (ким, черен пипер). Отделят се листата на зелката. В по-дълбока чиния се налива олио. Вземат се листа от зелката, омасляват се с олио, слага се пържолка и се завиват като сармички. Нареждат се в тавичка, налива се 1 чаена чаша хладка вода, покриват се с фолио. Пекат се около 40 мин. при 200°С, маха се фолиото и се пекат още 10 мин., докато зелето се зачерви.