Рецепта на деня: Свински пържоли в зелеви листа

27.12.2014 / 10:41 1

Необходими продукти: 

1 кг вратни пържоли • листата на 1 средно голяма зелка • червен пипер • черен пипер • подправки за пържоли • сол

Начин на приготвяне: 

Нарязва се месото на по-малки пържоли, които се посоляват (леко, защото зелето пуска сол), и се овкусяват с подправки (ким, черен пипер). Отделят се листата на зелката. В по-дълбока чиния се налива олио. Вземат се листа от зелката, омасляват се с олио, слага се пържолка и се завиват като сармички. Нареждат се в тавичка, налива се 1 чаена чаша хладка вода, покриват се с фолио. Пекат се около 40 мин. при 200°С, маха се фолиото и се пекат още 10 мин., докато зелето се зачерви. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Кубрат (преди 6 години)
Рейтинг: 272 | Одобрение: 42
Де да беше за несретниците във Варна............

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама