Рецепта на деня: Таралежчета
Receptite.com
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг кайма
1 бр. яйце
1 пакетче маги фикс малки тайни за кюфтета или подправки по избор
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 глава лук
млян кимион
За гарнитурата:
1 ч.ч. ориз
2 кубчета пилешки бульон
олио
За украсата:
4 бр. домати
8 бр. сварени яйца
броколи
кетчуп
моркови
черен пипер на зърна
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва с всички продукти, оформят се топчета във формата на таралежи, като в средата се слага по едно сварено яйце. За муцунка и очички се слага черния пипер, а за бодли - клечки за зъби. Пече се в умерена фурна. Ориза се сварява в 3 ч.ч. вода, заедно с бульоните и малко олио. Слага се ориза в чиния, върху него готовите таралежчета, морковите се режат на тънки лентички, броколите се задушават, реже се горната част на домата и се слага върху свареното яйце - за капаче на гъба се използва, от кетчупа се правят цветенца. Върху гъбката се слагат зърна от сварения ориз.