Рецепта на деня: Запечени сарми от козе сирене с домати и маслини

16.02.2015 / 11:02 1

Необходими продукти:

400 грама меко козе сирене

6 мариновани лозови листа

няколко големи домата

100 грама зелени маслини без костилки

4 чаени лъжици пресни листа мащерка

2 чаени лъжици балсамов оцет

1 чаена лъжица дижонска горчица

6 супени лъжици зехтин

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Намачкайте сиренето с вилица, прибавете към него 2 супени лъжици от зехтина, мащерката и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте и разделете сместа на 12 части.

Измийте лозовите листа от марината и ги подсушете. Разделете ги на половина. В средата на всяко (от матовата страна) сложете овкусеното сирене, навийте, оформяйки сарми. Сложете в подходящ съд с "шева" надолу. Намажете ги с малко зехтин и приберете в хладилника за час.

Останалия зехтин разбийте с оцета и горчицата, овкусете със сол и черен пипер.

Измийте доматите, нарежете ги на кръгчета и подредете в поднос или друг подходящ съд, полейте с получения сос, пише framar.bg.

Сармите изпечете на скара за около 2 минути от всяка страна и сложете върху доматите.

Нарежете маслините на кръгчета и украсете ястието.

Добър апетит!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Gogata (преди 5 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
Нито изглежда вкусно, нито звучи ад е така

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама