Ревизоро: Не е достатъчно да обичаш родината си, а и да работиш за нея. В момента е пълно с родолюбци, обичащи камъни, павета, ковчези

07.09.2020 / 08:29 3

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Снимка: Булфото

Екоминистърът Емил Димитров направи интересно сравнение между политиката и язовирите.

"Политическата обстановка е както в язовирите в България - динамична, бързопроменяща се, понякога изнервяща. Но все пак аз съм назначен за екоминистър, а не за Нострадамус или врачка. Някой беше казал, че не е достатъчно да обичаш родината си, а трябва и да работиш за нея. В момента е пълно с родолюбци - хора, които обичат павета, вода, ковчези, камъни. От толкова родолюбци за мен не остана нищо, освен да работя по малко. Занимавам се с текущи задачи, правя баланса на язовирите за следващата година, защото трета-четвърта, а някога и пета година няма валежи", каза той в ефира на "Нова телевизия".
"Един язовир ако пет години не се пълни, накрая се изпразва. Един мандат като мине четири години по конституция има избори, и идва следващ мандат. Понякога бързо се точат язовирите, понякога и бързо се пълнят. Може би има нещо общо с политиката. Интересното е, че аз трябва да предвидя за цялата следваща година какво да правим, а в същото време не знам докога ще съм министър. Но следващият човек трябва да има хоризонт пред себе си", категоричен е Ревизоро.
Той бе попитан и дали знае за отпуснати плажове на Веселин Марешки в замяна на подкрепа за предложената от ГЕРБ нова конституция. "И да е търгувано, както вие се опитвате да го изкарате, не е станало с мое знание. Трябва да питате г-н Марешки. Такъв въпрос не е поставян в Министерския съвет. И на мен често ми се случва в министерството: "Ако сключите договор с този, да знаете, че той е много лош човек, ако не сключите договор, значи вие сте много лош човек". Труден е балансът, както при язовирите. Даваш на всички, и накрая този, който е с рибата остава недоволен. Непрекъснато ми се налага да деля 100 на три по 50. Тоест 100 милиона кубика, а от три места искат по 50 да вземат. Режеш от всички, и всички са недоволни", заяви Димитров.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Ил_62 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9606 | Одобрение: 1641
Стига бе ЛИЗАЧ. Колко партии смени досега. Нагаждач.
1
1
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16862 | Одобрение: 3537
.....казал продажният ревизор.Ангелче
1
1
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 26533 | Одобрение: 6508
НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ Я ОБИЧАШ ЗА ПАРИ... БОКЛУК...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама