Ревизоро: Само във Варна ще пристигат отпадъци, които са предназначени за изгаряне

14.02.2020 / 13:22 3

Снимка Булфото

Национален координационен център, изграден по решение на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, ще следи пътя на боклука и състоянието на въздуха и язовирите у нас. В центъра се следят нивата на язовирите, правят се анализи на притока и оттока на водите. Тук постъпва информация от „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“ и чрез видеонаблюдение се следи какво влиза на в предприятията за изгаряне и какво се подава към пещите, съобщи БНТ.

"Ние с корабите бележим успех, който не го е имало никога. Върнахме част от контейнерите, които бяха заловени и тези контейнери първо бяха върнати в Италия и властите после признаха, че при тях е извършено нарушение, сега карабинерите там извършват мащабна акция. За в бъдеще само на Варна запад ще се идва. Благодарим на циментовите заводи, на индустрията, която каза ние ще платим цената на контрола в България. Само във Варна ще пристигат отпадъци, които са предназначени за изгаряне", каза министърът на околната среда.

"Относно сухопътните граници - ще бъде само Калотина за влизане, с Македония се разбрахме да не влизат, от южната граница ще остане само Кулата, северната ще е Видин и Русе. Контейнерите пътуват със съпроводителни документи, но когато митническите или гранични власти се усъмнят, че този товар не е това, което се представя, наши служители ще отидат на място да проверят. Надявам се да пресеем всички нелегални търговци по този начин", добави Емил Димитров.

Относно Бобов дол министърът обясни, че "в момента нямат разрешение за горене на отпадъци, докато не си поставят филтри и системите за сигурност, когато ги поставят, ще могат да изгарят. Площадката, на която има изоставени количества, трябва да се изчисти", каза още министър Емил Димитров пред БНТ.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Leaks (преди 1 месец)
Рейтинг: 107 | Одобрение: 7
Тоя хич не го слуша главата , май?!
Цвета рушвета
7
0
Partizanin (преди 1 месец)
Рейтинг: 8866 | Одобрение: 2076
В Западна Европа боклук не се гори, а се рециклира. Опрделени гнусни лидери от ЕС се възползват от васалното ни правителство, и ни използват като страна от третия свят, като контейнер за смет. Това е типичното примитивно стратегическо мислене. В ЕС равенство никога не е имало и няма да има, всичко е лицемерие и интереси.
Добрый совет всем: Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
8
1
4udovi6teto (преди 1 месец)
Рейтинг: 23475 | Одобрение: 7260
Защо изобщо в България трябва да пристигат световните боклуци за изгаряне? Имаме си достатъчно наши - в парламента и в МС.:errm:    
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама