Ревизоро с шокиращи данни за контрабандата у нас, къде има политически чадър и светец ли е Марешки

13.10.2017 / 08:25 0

Снимка Булфото

Контрабандата поражда корупция, корупцията - контрабанда и като се изправиш срещу тях става много трудно. Веригата е от граничните служители, митничарите, данъчните служители, които не успяват да работят в синхрон. Това заяви председателят на комисията за противодействие с контрабандата Емил Димитров - Ревизоро. От комисията вчера стана ясно, че МВР са изключително добре информирани, пише Пик.

 

Първенци по прозрачност се оказват ниско алкохолните предприятия, които са светъл лъч в България. По отношение на високо алкохолните напитки, Ревизоро заяви, че в момента три лобита се атакуват, за това кой вкарва контрабанден алкохол. Той е категоричен, че когато се залови такъв алкохол трябва да се провери от къде идва и, ако е необходимо дори да се отнемат лицензи. 

По отоншение на тютюна, председателят на комисията е категоричен, че когато не се изкупува от големите компании, отива на черния пазар. "Няма как една машина за цигари да се купи просто така на търг, за какво ще се използа?! Средствата с които се произвеждат акцизни стоки трябва да са под контрол", заяви Ревизоро.  

Водещият Виктор Николаев се опита да подведе Патриота с думи на Веселин Марешки от преди няколко дни, който заяви: "Пуснахме вълка да пази стадото". "Той е единственият от всички 240 депутати, които гласуваха против това аз да оглавя комисията. Да е жив и здрав Св. Веселин Варненски", коментира лаконично Ревизоро постоянните атаки от страна на лидера на "Воля" срещу него. 

Ревизоро за първи път разкри и къде е големият политически чадър. Според него това е именно неприемането на един закон, години наред при няколко министри и правителства. "Танкери от години идват на митниците, там си затварят очите, дори административно не се искат лицензи. То това е един вид чадър", обясни Емил Димитров. 

За корупцията в митниците Ревизоро даде пример със заплатите на пожарникарите. "Митничарите не взимат повече пари, представете си как идва един камион, предлагат му 100 хиляди, на какво изкушение е подложен. Липсва мотивация там", заяви още председателят на комисията за борба с контрабандата.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама