Рицарски събор и стрелба с лък за Деня на бащата във Варна! Парк-музей „Владислав Варненчик“ ще е безплатен на 15 юни

11.06.2019 / 13:46 0

На 15 юни (събота) от 9.30 до 17.00 ч. с вход свободен и много атракции ще се проведе Денят на бащата в Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“. Празникът e посветен на специалната връзка между детето и таткото и се организира за поредна година в началото на лятната ваканция. 


Всички, решили да прекарат съботния ден в музея, ще присъстват на демонстрации, свързани с бойните умения на средновековните рицари, участвали в битката край Варна в средата на ХV век. Желаещите ще стрелят с лък, ще направят „туш“ с рапира, ще се фехтоват, а в Ножарската работилница ще  имат възможността да разгледат средновековни мечове и съвременно хладно оръжие. 


Творческото въображение на малчуганите ще се развихри в ателието за „Хартиени вълшебства“, където ще създадат различни животни от хартия и естествени материали, а любителите на природата ще разберат повече за различните дървесни видове и храсти в парка на музея.
В този ден почитателите на екстремните забавления ще пазят равновесие на скачащи и статични кокили, ще балансират върху опъната на безопасна височина лента (популярният в последните години слаклайн), ще участват в състезание на летящи катерици, морски шах или различни игри с балони.
Заедно с любопитните атракции, достъпни само на Деня на бащата, посетителите ще могат да разгледат безплатно постоянната експозиция на Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. и временната изложба, посветена на 595 години от рождението на полския крал Владислав III Ягело. 
Събитието се осъществява със съдействието на Сдружение „Арт Визия“, Power Jump, спортен клуб „Стрела“, Държавно горско стопанство „Варна“, Сдружение спортен клуб по фехтовка „Варна“ и клуб „Одесос -2008“.

ПРОГРАМА
9.30 – 12.30 ч. – ХАРТИЕНИ ВЪЛШЕБСТВА със Сдружение „Арт Визия“ 
9.30 – 13.00 ч. – НОЖАРСКА РАБОТИЛНИЦА с мичман Пламен Дочев и потомствения ножар Николай Димитров, членове на Дунавската задруга на майсторите на народните художествени занаяти
9.30 – 13.30 ч. – ПИКНИК НА ОТКРИТО – Вълнуващи работилници  и активиращи игри с екип на Power Jump
10.00 – 11.30 ч. – СТРЕЛБА С ЛЪК със спортен клуб „Стрела“
10.00 – 12.30 ч. – РАЗХОДКА В ПАРКА. Представители на Държавно горско стопанство „Варна“ ще запознаят децата с дърветата и ще поставят заедно табели с техните имена
11.00 – 12.30 ч. – ДЕМОНСТРАЦИЯ НА РАПИРА от Сдружение спортен клуб по фехтовка „Варна“ 
13.00 – 15.00 ч. – ДЕМОНСТРАЦИИ ПО ФЕХТОВКА с клуб „Одесос -2008“
 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама