Ризото с гъби, спанак и пармезан
15.06.2016 / 11:28 3
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 600 грама печурки, нарязани на филийки
- 3 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 3 супени лъжици брашно
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1 1/2 чаени чаши дългозърнест ориз
- 1/2 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
- 3/4 чаена чаша настърган пармезан
- 250 грама замразен спанак, размразен и отцеден
За поръсване:
- настърган пармезан
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на силен огън.
- Задушете гъбите за около 3 минути, докато омекнат и ги прехвърлете в друг съд.
- Намалете силата на котлона и разтопете маслото.
- Задушете чесъна и лука в продължение на 3 минути и добавете брашното.
- Разбъркайте и след близо 1 минута прибавете прясното мляко и бульона. Отново разбъркайте.
- Увеличете температурата до средно висока и добавете ориза, солта и черния пипер.
- След като заври, оставете ризотото да къкри 8-10 минути или до готовност на ориза, според вкуса. Ако е необходимо, добавете малко вода.
- Отдръпнете тигана от котлона, прибавете спанака, пармезана и гъбите и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Поднесете ризотото горещо, поръсено с настърган пармезан и пресен магданоз.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!