Ризото с гъби, спанак и пармезан

15.06.2016 / 11:28 3

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 600 грама печурки, нарязани на филийки
  • 3 супени лъжици масло
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
  • 3 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 1/2 чаени чаши дългозърнест ориз
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 3/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 250 грама замразен спанак, размразен и отцеден

За поръсване:

  • настърган пармезан
  • пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие на силен огън.
  • Задушете гъбите за около 3 минути, докато омекнат и ги прехвърлете в друг съд.
  • Намалете силата на котлона и разтопете маслото.
  • Задушете чесъна и лука в продължение на 3 минути и добавете брашното.
  • Разбъркайте и след близо 1 минута прибавете прясното мляко и бульона. Отново разбъркайте.
  • Увеличете температурата до средно висока и добавете ориза, солта и черния пипер.
  • След като заври, оставете ризотото да къкри 8-10 минути или до готовност на ориза, според вкуса. Ако е необходимо, добавете малко вода.
  • Отдръпнете тигана от котлона, прибавете спанака, пармезана и гъбите и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
  • Поднесете ризотото горещо, поръсено с настърган пармезан и пресен магданоз.

Приятен апетит!

Източник: framar.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Наско84 (преди 8 години)
Рейтинг: 168 | Одобрение: 18
Ауу как ми се прияде сега. Утре на обяд май това ще бъде..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама