Родители от Варна изпратиха детето си със записващо устройство на ясла

19.05.2017 / 07:12 13

Снимка Булфото

Родители от Варна изпратиха детето си с подслушвателно устройство на ясла. Майката се усъмнила в отношението на персонала на детско заведение. Персоналът обаче открил записващото устройство и извикал полиция. Виктор напоследък станал нервен, плачел и ходи с нежелание на ясла. След като преди месец в медиите бяха разпространени аудиозаписи с груби реплики на персонала към децата в същата ясла, родителите решили да проверят, зашивайки флашка към панталона на момченцето, съобщи btvnovinite.bg, цитирани от Блиц.

При откриването на устройството на втория ден обаче сестрите вместо да извикат майката, се обадили на полицията. От общината обясняват, че тези предмети са потенциално опасни. Майката Мария Бадинова посочи, че искала само да разберат какво се случва с детето. Не дали има насилие там, а за неговото поведение. „Нямаме обратна връзка – от самото начало питам как е, те ми го бутват от вратата "всичко е наред” и се затваря вратата веднага", обясни тя. „Съгласно процедурата за сигурност, когато се открие предмет, задължително трябва да бъде информирана община Варна, а след това се уведомяват органите на реда. Това важи за предмети, които са нетипични за детската ясла, посочи, Ася Георгиева от местната дирекция "Здравеопазване”.
 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
знаещ и виждащ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
След като една майка реши ,че трябва да даде детето си на ясла, тя трябва да го е подготвила за всичко, включително и да е махнала памперса ,да го е научила да ака и пиша на определените места , да се храни самостоятелно ,а не да чака някой да учи детето и на хигиенни навици.Повечето от майките не работят ,отиват ,захвърлят си децата като ненужна вещ и някой трябва да го учи вместо тях.Ако на тая майка и направиш запис от семейното жилище в събота или неделя ще се изумите колко прост народ е създал деца и не знае какво да ги прави.Крясъци, викове, обиди ,шамари и наказания  и затова си внушават ,че и в яслите е така.В крайна сметка яслата не е задължителна, щом детето ви не се чувства добре там ,намерете друг начин докато навърши 3 годинки,когато е вече по зряло и е придобило нужните умения.
4
0
Ели (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
По принцип за да се възпита едно дете трябва и малко строга ръка, за да може то да разбере кое е правилно и кое не.Също така трябва да има уважение към по големите (Както са ни учили навремето). А не да отговаря и да прави каквото си поиска. До някъде на днешните възпитатели не им е лесно понеже сегашното поколение деца са доста по разглезени от това което бяхме ние. За това в тази ситуация има и вина родителя а не само възпитателя.
5
0
До ... (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да не отвръщаме на агресията по най-лесния начин с агресия, тогава нищо няма да се промени. Има си начини, вади се медицинска експертиза, предявява се иск към настойниците на детето, към учителите и директора за действия и бездействия, които вредят на вашето дете. Закони има, просто си търсете правата. Да биеш дете е престъпление!
13
1
... (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не винете само даскалите. Да, не трябва да се държат така с децата. Много от проблемите са в самите родители или като цяло в семействата. В наща градина има няколко екземпляра, които постоянно тормозят останалите деца. При най-малкият опит да се въдвори ред родителите на проблемите деца пускат жалби до всички институции. Тези деца нанасят понякога сериозни физически увреждания на другите такива - хапане до кръв, бъркане в очите, удари, дране. Не знмам как учителите не са ги пребили още тия диванета. Майката на едното работи е една варненска медия и като стане нещо вдига шум до небесата. Но не може да приеме, че детето и има проблем. На другото дете баща му се дъуржи агресивно с всички - какво очакваме от детето. Медала винаги има 2 страни, не бързайте да съдите детските заведения.
8
0
plabov1080 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 46808 | Одобрение: 7433
И на челото уеб-камера....
plabov1080
10
4
Варна (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Проблеми има. Най вече те са в яслите. Това е така понеже децата в тази възраст ( 1,5- 3 годиники) нямат все още изградени основни навици. Накои току що са им махнали памперсите, наак... се напишват се и това ежедневие дразни лелките и госпожити. За това обаче не са виновни децата или родителите. Възраста за влизане на децата в такива учреждения е регламентирана със закон. Така, че на който не му оттърва, на който не му харесва да гледа детски лай.. да си писка молбата и да сменя професията. На родителите също им се налага да вършат тези неща вкъщи
9
12
ве (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
прави  са родителите  
10
6
l (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
roditeli da si vazpetavat dechata si 
11
4
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
скоро ще ви убедят сами да поискате камери и в спалните си ! - за ваша/наша/ сигурност !  И НЕ САМО ДА ЗАПИСВАТ , А И ДА ИЗЛЪЧВАТ В ЕФИР / ЗА ВАША -НАША СИГУРНОСТ /!
11
0
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
25 пророчески цитата от Джордж Оруел ....[size=3]Ако спазваш малките правила, можеш на нарушаваш големите.......Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото....Нуждаете се от образ на бъдещето? Представете си ботуш, стъпкващ човешко лице – това е вечно.....Властта не е средство. Тя е цел. Създават диктатурата не за да защитава революцията; извършват революция, за да установят диктатура. Целта на репресията е репресия. Целта на мъчението е мъчение. Целта на властта е власт.....Във времената на повсеместна лъжа да казваш истината – това е екстремизъм....[/size]
6
1
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"1984" Оруел 
10
7
ддд (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
има просто и елегантно решение всички детски градини да  бъдат оборудвани с камери  които да могат да се наблюдават от родителите чрез интернет .В много фирми има монтирани камери за да се информира началника какво правят служителите .
12
4
vessi (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Децата са поверени на ясли и градини,за да бъдат обгрижвани ,а не малтретирани и тормозени.Ако у4ителките и допълнителния персонал не издържат на напрежението и служебните ангажименти ,да си променят местоработата.Друг е въпросът,4е работят с многооо деца и малко персонал.На това трябва да се акцентира,а не да се прехвърля вината от у4ители ,на родители и обратно.Не мога да допусна,4е някой 6те издевателства над малки и невини създания.О6те пове4е у4ители.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама