Росен Христов: Договоръ с ТЕЦ „Варна“ умишлено е направен така, че трудно да си съберем парите

10.01.2023 / 20:34 5

Снимка: Булфото

"Булгаргаз" си търси 40-те милиона от ТЕЦ „Варна“ и се води дело. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на енергетиката Росен Христов.

"Договорът, който е сключен с ТЕЦ „Варна“ умишлено е направен такъв, че да има трудна събираемост и това да става по съдебен път. Но ние си водим делото, вярвам, че ще го спечелим и тези пари ще бъдат събрани“, каза Христов.

Служебният енергиен министър заяви, че купуваме газ от търгове, „които провеждаме по най-прозрачния възможен начин с участието на най-големите международни компании.“

„Ние сме бедни откъм достъп до терминали. Единствените държави, които имат терминали за втечнен газ, които ние можем да ползваме, са Гърция и Турция. В момента имаме договорка и с двете страни да ползваме такива терминали. Постигнали сме максимална диверсификация. Т.е., когато договаряме с доставчици на газ, вече имаме пълна възможност да им осигурим слотове“, каза Христов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 113590 | Одобрение: -755
Нито е лисица Сопола,нито договора е безгрешен.Просто във Варна действа варненско право,което няма нищо общо със законите в РБ. Да Праглупако,тецът беше в частни ръце,законно купен чрез приватизация от ческо дружество.Последва тотален рекет от страна на Сопола ,което е обект на дело при Кьовеши,и последвала продажба на забележете бивш министър във временно правителство,а после Сопола придоби дружеството собственик.....Ти чети!
3
0
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 90356 | Одобрение: 906
Лисицата Доган пак ни овътри. Всичко е предвидил в договора да завлече  за пореден път хазната.
Всеки да си получи заслуженото !
3
5
ПраБългарин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 58562 | Одобрение: -28598
Ей момче, вземи прочети историята на ТЕЦ Варна после пиши тъпотии... Теца е в частни ръце много преди Доган да го купи, а ти вместо да ставаш политик, защо не намери пари да купиш теца, барем го изкараш на печалба УхиленУхиленУхилен
3
3
cron1 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 54151 | Одобрение: 1386
Какъв е проблемът - ако ТЕЦът няма пари, да се обяви в несъстоятелност и да се продаде на търг! Гняв
Марио Кроненберг
3
8
makeo (преди 4 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
"Договорът, който е сключен с ТЕЦ „Варна“ умишлено е направен такъв, че да има трудна събираемост и това да става по съдебен път."  🙂 Чак на мен анти-гербера ми е смешно, когато некадърници и смешници /в случая като това министърче Росен Христов/ се опитват да си правят пиар я на гърба на ГЕРБ, я на гърба на Доган, я на глиган Пееф пък. Толкова са жалки, толкова, та чак смешни. Ма и мисирките, кат Цецка Оризова мълчат, не задават въпроси. Правилните въпроси! Като например: Каже г-н министър, а има ли въобще ДРУГ НАЧИН ЗА СЪБИРАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ, освен по съдебен път, независимо какъв е договора? 🙂 За да видим и чуем как министъра ще пелтечи като посран и ръси глупости на квадрат. Освен лъжите и внушенията които изрича. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама