"Роскосмос" намери кусури на кораба на Илон Мъск

01.07.2020 / 00:40 2

fakti.bg

Космическият кораб на частната американска компания SpaceX страда от сериозни недостатъци, твърди статия в юнския брой на сп. "Русский космос". Ведомственото издание на "Роскосмос" прави анализ на конструкцията на Crew Dragon и стига до заключението, че безопасността на астронавтите на борда не е на необходимото ниво.

Според специалистите на руската космическа агенция конструкторите на Илон Мъск са успели да доста по-евтин кораб от совалките. Тревога у експертите на "Роскосмос" обаче буди системата за аварийно спасяване на астронавтите, разположена непосредствено зад кабината на Crew Dragon.

Наличието на няколко тона токсично гориво под налягане непосредствено екипажа създава риск за живота и здравето. Съставът на горивната смес, с която астронавтите могат да бъдат евакуирани във всеки един от етапите на полета, влизат отровни компоненти като азотен тетроксид и монометилхидразин.

В същия брой на "Русский космос" е препечатана и статия на ръководителя на "Роскосмос" за сп. Forbes. В материала Дмитрий Рогозин анализира успешното извеждане на астронавти в орбита от американска земя за пръв път от 9 години и разказва за постиженията на руската космическа агенция.

 

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 135356 | Одобрение: 461
Стояне....ти пак ли се нашмърка бе, пич рошав......?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
3
стоян (преди 1 седмица)
Рейтинг: 2926 | Одобрение: -7219
той лютчика, дето някой се обърка да о сложи за главно чучало, пак се е объркал

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама