Румънски евродепутати: България ни дърпа назад. Разделете ни за влизане в Шенген

05.06.2023 / 11:49 1

Пиксабей

България се превърна в нарицателно, смята евродепутатът Андрей Новаков

И Планът за устойчивост, и присъединяването ни към еврозоната и към Шенген са зациклили. Превърнахме се в нарицателно, до вторите-третите избори у нас в Европа гледаха с тревога, след това – с насмешка. Със сигурност коалицията между първите две групи ще има политическа цена. Това заяви по NOVA евродепутатът Андрей Новаков от групата на ГЕРБ/ЕНП.

С изтичането на такива записи се повдигат въпросите дали са истински, от друга страна – дали е имало разговор между г-жа Фон дер Лайен и г-н Петков. „Щом си в народното събрание, значи за теб са гласували достатъчно брой хора. А ти трябва да говориш с всеки, не значи, че ще се съгласиш с него, но да можеш да седнеш и да говориш”, обясни Новаков.

„За съжаление, доживях да чуя мои колеги румънци да казват: „България ни тежи, моля да ни изкарате от групата с България за влизане в Шенген”, каза Новаков. Той изтъкна, че и Холандия, и Австрия са настоявали да видят правосъдна реформа в страната ни.

Често пъти в Брюксел можеш да свършиш повече работа в асансьора, отколкото в залата. В личен разговор може да обясниш защо нещо е ценно, обясни Новаков. В същото време той е смутен от изтеклите записи от Националния съвет на ПП.

За събирането на евродепутати, които да обсъдят искания депутат на лидера на ГЕРБ, той каза, че това е неформална група в ЕП. „За мен няма нищо тревожно да се събират, да обсъждат. Нямам съмнение, че цялата налична информация е показала, че в случая с „Барселонагейт” няма нищо притеснително”, обясни Новаков.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама