Румен Петков: Икономическите мерки у нас са катастрофа

22.05.2020 / 20:08 0

Снимка: Булфото

Икономическите мерки в отговор на пандемията от COVID-19 у нас са катастрофа.

Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков.

„Ние сме единственото правителство в Европа, което няма грам икономическа мисъл, няма никаква последователност в съживяването на българската икономика, което не действа по метода на проба грешка, а тука се събра една група, която е по -гръмогласна, дай да им решим проблема“, коментира председателят на политическа партия АБВ.

Според Румен Петков в Националния оперативен щаб е било необходимо и участие на кметовете. А сега кметовете трябва да бъдат натоварени с отговорността по отварянето на детските и учебните заведения.

„Абревиатурата НОЩ изцяло отговаря на манталитета на щаба. Затова ние искаме копие от всички протоколи от заседанията на щаба, за да видим коя мярка с какви аргументи е предлагана. Искаме да получим информация на колко от обявените починали лица от COVID-19 е направена аутопсия“, допълни Румен Петков."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама