Румен Петков: На гол тумбак - чифте F-16! Това е грозно!

11.01.2019 / 09:47 5

На гол тумбак - чифте F-16! Това е грозно! Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира в „Тази сутрин“ по бТВ процедурата за избор на самолети за армията.Не искаме просто спиране на процедурата, а мораториум, подчерта той.

„Парите трябва да бъдат инвестирани за образование, борба с демографската криза. Имаме самолети и хеликоптери, които още 10 години могат да обслужват въздушната ни сигурност с много по-малко средства за ремонт и военният министър много добре знае това“, обясни бившият вътрешен министър, цитиран от флагман.бг.

Той се обяви и за отстраняване на кметовете, в чиито селища се строи незаконно.

Прокуратурата какво прави с тях, попита лидерът на АБВ.

Според него и общинският кмет и старейшината на селото, в което двама цигани пребиха командос, е трябвало да бъдат отстранени много отдавна.

„До преди 6-7 години незаконните къщи в Войводиново са били пет. Последните години са станали 35-36“, уточни Петков.

„Настояваме да се направи карта на България с всички незаконни постройки. Това трябва да стане под ръководството на областните управители“, добави той.

„Нужно е да се вземат незабавно мерки за гарантиране на социалните права и за спокойствието в районите. Не може всеки път, когато двама цигани посегнат на редовен човек, да сме смаяни от факта, че има незаконни постройки“, подчерта бившият министър.

След като водещият Антон Хекимян припомни, че и той е бил част от управлението и попита дали се чувства виновен за ромските набези и напрежението в гетата, Петков каза „разбира се, че имам вина“.

„През 2006 г., започнахме да подготвяме такава карта, но през 2009-та това бе преустановено и част от хората в незаконните постройки са изборен инструмент. Като се проследи гласуването, ще е много любопитно“, каза още той.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама