Румен Радев: Искам да видя българската държава много по-подкрепяща своя бизнес

04.03.2021 / 21:55 3

Снимка: Булфото архив

Държавният глава Румен Радев бе на церемонията по връчването на годишните награди „Златна мартеница“ за принос към българския бизнес.

"Бих искал да видя българската държава много по-подкрепяща своя бизнес с възможност за достъп до финансови ресурси, с навременна, гъвкава и безвъзмездна помощ, която да направи малкия и среден бизнес по-конкурентоспособен в кризата", каза той.

Президентът подчерта, че държавата трябва да помага на българския бизнес и като гарантира по-бързи процеси на дигитализация, като снема административна тежест и най-вече като инвестира в човешки капитал. По думите на държавния глава, за да имаме силна икономика с висок, устойчив темп на развитие и да догоним другите държави в Европейския съюз, то подкрепата и средата за българския бизнес трябва да бъде променена решително. „Българският предприемач и производител продължават да стоят устойчиво на много пазари, най-вече благодарение на силния предприемачески дух и много големи усилия и иновативност“, подчерта президентът. Затова по думите му е необходимо и огромните средства, които ще постъпят в страната ни в рамките на Плана за възстановяване и устойчивост трябва да бъдат изхарчени при ясна, обоснована, публична методика, която към момента няма.

„В началото на пандемията, когато наблюдавахме масово затваряне на граници, срив на доставки и производства, тогава българският производител на стоки и услуги, българските животновъди и земеделци не ни разочароваха“, припомни президентът и посочи, че държавата трябва да подкрепя приоритетно българския производител. По думите му пандемията е внесла редица катаклизми, но създава и възможности, защото в момента протича мащабно преразпределение на световната инвестиционна, производствена и търговска карта. „Дебатът, който водим от десетилетия, в момента се води в много други държави, а именно доколко държавата да присъства в икономиката като регулатор и разпределител на обществен ресурс“, отбеляза Румен Радев като допълни, че българският бизнес в момента, както и неговият сроден бизнес по сектори и производство в други държави, зависи много от действията на държавата.

Президентът посочи още, че очаква страната ни да бъде на висотата на настойчивостта и иновативността на българските производители. Според него този дебат трябва да бъде воден устойчиво и неуморно, докато бъде постигнат реален прогрес. Държавният глава допълни, че този прогрес се измерва в световно утвърдени класации за корупция, за свобода на медиите и за правене на бизнес, които определят отношението и на инвеститорите, и на световните финансови пазари към нашата страна.

Президентът Радев връчи годишна награда „Златна мартеница“ на „Булчикън“ АД за успешен български производител с постигнати успехи на българския и международен пазар. Отличие връчи и вицепрезидентът  на утвърдило се на пазара предприятие, завоювало доверието на своите клиенти компания  "Котлостроенв" АД. Илияна Йотова изрази надежда  всички тези предприятия, както и много други, да намерят своето място в Плана за възстановяване и устойчивост на България.

Организатор на „Златна мартеница“ е сдружението „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес". Отличията за българските производители бяха връчени за 27-а поредна година.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Mercenary (преди 1 месец)
Рейтинг: 46589 | Одобрение: 10479
Стуене, СССР отдавна го няма, байо! А ти, "антикомуниста", подкрепяш комунистите от ГЕРБ, без и сам да осъзнаваш истината. Бедни ми селяко ...
0
5
стоян (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6800 | Одобрение: -11445
радев, качвай се на самолета и бегай към съветския съюз!!! моя бизнес си е мой - курвите са общи

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама