Румен Радев с безкрайно смели думи преди срещата с Ердоган: Вече ставаме силно зависими от Турция! Ще говорим да не се месят във вътрешните ни работи

12.07.2018 / 12:27 4

Кадри: bTV

Президентът Румен Радев се среща с Ердоган днес следобед. Пред bTV той коментира очакванията си за този среща.

На влизане, преди днешното заседание на лидерите от НАТО, президентът коментира темите, които предстои да обсъди с Ердоган. Той беше на неговото встъпване в длъжност преди три дни. Тезата на Радев е, че освен по линия на мигрантския натиск, който Турция възпира към Европа, сме зависими и по линия на енергийните доставки на газ през Турция.

„Още на 3 март в поздравителен адрес на нашия национален празник, той предложи да се срещнем и аз предложих да е на срещата на върха на НАТО. Важните неща ги знаете - важността на Турция като съсед, наш партньор и съюзник, заради мигрантите и в енергетиката. Ще поговорим за изграждане на отношения на взаимно уважение и ненамеса във вътрешните ни работи”, посочи Румен Радев.

Президентът Радев не очаква днес да има повече спорове за пари по отношение националните приноси за отбрана сред обвиненията на Тръмп, че Германия е зависима енергийно от Русия и купува газ, а налага търговски бариери пред САЩ, които влагат милиарди в сигурността на Европа.

Днес се решава да се удължи и финансирането на Афганистан след 2020 г. Алиансът приема и нова командна структура ще има 30 ескадрили, 30 бойни кораба и 30 батальона до 2020 г.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
бай Тошо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На кого да благодарим за тая зависимост от Турция г-н Президент?
2
7
123 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И кои бяха "безкрайно смелите думи", че  не разбрах? Щял да говори - че той може ли, защото го чуваме само да срича! Докато каже, те ще са напуснали вече залата.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нещо като компромат, че няма как да пилотираш самолет с очилца ли усетихте? Ами той секретарят му е постнал, значи е обмислена ситуацията Усмивка
5
1
bum bum (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МРЪСНИ СОФИЙСКИ БОКЛУЦИ ,ПОДЛОГИ ДОЛНИ !!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама