Румен Радев с горещ коментар за случващото се в държавата: Играеш докато те хванат и къташ парички

12.10.2017 / 19:21 4

"Според мен самият факт, че политици напуснаха преждевременно заседание на кворум, където трябва да участват по закон, е поакзателен. Абстрахирах се от мотивите, законът трябва да се спазва. Темата бе чувствителна и може да е предмет на бойкот", обясни президентът Румен Радев в студиото на "Още от деня" по БНТ, пише Блиц. 

"Искам да кажа, че дейността на този съвет е регламентирана. Проблемът дойде, че няколко от участниците обявиха, че ще напуснат по време на самото заседание и го направиха преждевременно без предварително уведомяване. Надявам се да няма повече такива ситуации", допълни той. "Мисля, че загубата на кворум не е резултат от дискусии, а от преждевременното напускане без предварително уведомяване. Разсекретяването няма общо с това. Темата е конфликтна и моята роля е да търся обединение около принципи и насоки, които да са в интерес на обществото. В мотивите, с които този закон се внася в парламент, а е написано, че държавната политика няма цел за възмездие а възстановяването на справедливостта. Корупцията е игра - играеш докато те хванат, спираш и после пак играеш и къташ парички. Отнемането на незаконно придобито имущество е задължително, но напълно недостатъчно", заключи президентът. За напрежението между Радев и управляващите, той обясни: "Напрежението трудно може да се скрие, дори когато е забранено да се произнася името на президента. Правят се безскрупулни внушения за корупция. Оценявам посредническите усилия на премиера, но очевидно той много трудно ще надвика собствените си съпартийци. Атаките станаха остри, когато казах, че няма политическа воля за борбата с корупцията. Както виждате с една завидна страст и борбеност група депутати се хвърлиха да бранят парламентарната пара. Защо същите борци не направиха анкетна комисия за 2 млрд. похарчени за саниране, където има толкова много аларми за нередности." Той даде яснота и за отношенията си с Борисов: "Мога да кажа, че има съвсем коректен и работен диалог между мен, Борисов и много от министрите му. Пиесата за доброто и лошото ченге, добрия премиер и лошото му мнозинство, не я приемам. Трябва да е много ясно кой и какво говори от името на властта. Трябва институциите да работят добре помежду си." "Не съм се виждал с г-жа Нинова след съвета. С никой не съм се виждал. Категорично. Те могат да го потвърдят. А отношенията ми с БСП са безкрайно ясни. Аз многократно заявих какво наистина ни свързваше в тази кампания. Не се занимавам с рейтинги", отсече Радев.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
партизанин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Казаха -"по време.".Напуснаха преждевременно..т.е.напуснаха преди заседанието..
1
0
Инспектор СтреСов (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Престъпници и мангали(често това е едно цяло)..стресират?Убийствата,наглостта и грабежите, са си стрес,какво друго..Време е за Антистресови мерки.Някъде вече са започнали.
8
5
Mafiata GERB (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Държавата е оставена на АВТОПИЛОТ...Премиера, тъп, неграмотен и самовлюбен индивид, се чуди как да си запълни времето и как да се изпъчи пред медии и народ, министрите му, събрани от "кол и въже'' некадърници ', а престъпници и цигани оставени да стресират народа, който не знае на коя планета живее от глад, мизерия и престъпления.
2
2
Къде се крие проблема? (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Проблемът дойде, че няколко от участниците обявиха, че ще напуснат по време на самото заседание и го направиха преждевременно без предварително уведомяване. "
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама