Румен Радев за Валери Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм

23.10.2018 / 11:58 29

Безконтролната власт ражда цинизъм. С цинизъм не може да има ефективно управление, не можем да мислим за проблемите на хората. Така президентът Румен Радев коментира в Пловдив искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Това, което виждам в момента е, че цялата енергия ще се фокусира върху личността на г-н Валери Симеонов, допълни държавният глава, цитиран от БТА. По думите на Радев "това не решава проблема - с липсата на контрол и с цинизъм".

Президентът е в ПУ "П. Хилендарски", където пред студенти ще изнесе лекция на тема "Ценности, лидерство, образование в демократичното общество".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 57220 | Одобрение: 30825
Теорията за разделение на властите е формулирана от [url=https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%B4%D1%8C%D0%BE_%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BA%D1%8C%D0%BE][color=#0b0080]Шарл дьо Монтескьо[/url] през [url=https://bg.wikipedia.org/wiki/1748]1748[/url] г. Принципът на разделение на властите е възприет от всички съвременни демократични конституции. Учението на Монтескьо за разделение на властите съдържа две основни начала: първо, той обособява три власти: законодателна, съдебна и изпълнителна, които трябва да бъдат независими; второ, за да няма възможност за злоупотреба с властта, е необходимо да има баланс на властите.[/color] Ако властите са обединени, би съществувал произвол. Затова те трябва да бъдат разпределени между различни институции. Ако законодателната и изпълнителната власт са съсредоточени в едно лице, не може да има свобода. Не може да има свобода и ако съдебната власт не е отделена от законодателната и изпълнителната. Според Монтескьо законодателната власт е общата воля на държавата, а изпълнителната се грижи за изпълнението на тази воля. Законодателната власт би трябвало да принадлежи на целия народ, но понеже това е невъзможно, е необходимо народът чрез свои представители да прави това. Изводът, който Монтескьо прави е, че: народът "трябва да участва в управлението само като избира свои представители; това е напълно по силите му."
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
4
6
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 57220 | Одобрение: 30825
трябва да има разделение на властите и да има битка между тях. това е добре за демокрацията. тия глупости за единението само и само герб и сателитчетата им да крадат спокойно си ги заврете в...
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама