Румяна Коларова за побоя на момиче от учител: Образователният модел в училище е деформиран и е стигнал уродливи форми

14.03.2019 / 08:23 4

Редактор: Иван Гошев

e-mail: ivan_goshev_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Бившият министър на образованието Румяна Коларова коментира в „Тази сутрин” по БТВ инцидента с битото момиче от учител в Ловеч. Тя смата, че сегашният образователен модел в училще отдавна е остарял и се нуждае от промяна.

„Насилието в училище зависи изключително много от родителите. Външни фактори, като среда между децата, някакъв вид семейно възпитание, това са фактори, които играят роля, но основното нещо е учителят, който е там. Той има връзката с децата, явно тук има скъсана връзка между учителя и двете деца. Сегашният образователен модел в училище отдавна е остарял, деформиран е и е стигнал уродливи форми на някои места. Време е да се потърси промяна в смяната на образователния модел, както в Полша – там направиха промяна в средното образование, а сега във висшето. Има модели, които да следваме. Сигурна съм, че моите учители никога не биха удряла с юмруци, те създаваха друга среда”, каза Коларова.

Емил Джасим от Центъра на образователните инициативи допълни: „Тази агресия не възниква от само себе си. Абсолютно недопустимо е да се посяга на дете и затова обясненията на възпитателя не ги приемам.”Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14106 | Одобрение: 4941
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Поискайте инструкция от Министерството! [/font] [font=Helvetica, Arial, sans-serif]Защото такава НЯМА! [/font] [font=Helvetica, Arial, sans-serif]Защо няма инструкция от МОН даваща указания за изпълнение при такива ситуации ? КАК да се действа в такава ситуация при бой между ученици? 1. Да влизат в боя и да опитат да ги разтърват  (има слаботелесни даскалици и по на 50-55 г. Никой никога не е учил даскаите да се бият и д[/font][font=Helvetica, Arial, sans-serif]а разтървават. Хората дето могат и знаят, как се прави това и за това получават заплати, са органите на МВР и телохранители...) 2. Да наблюдават от страни и да викат оторизираните органи, за справяне с физическа намеса.[/font] [font=Helvetica, Arial, sans-serif]3.Да се използват електрошокови палки ,като се нанасят удари докато посинее единият от биещите се ![/font] [font=Helvetica, Arial, sans-serif]4.Да се скрие в тоалетната учителят и веднага да уведоми Инспектората ,като и извика да вземат мерки ![/font]
6
26
khm (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43087 | Одобрение: 16252
Чакай, чакай, а за побойничката защо нищо не се споменава? Да, поведението на възпитателя е недопустимо и той ще си плати за това, буквално. А да не би нейното да е по-допустимо? Много е лесно да се изкара жертва, но тя не е. Тя също е насилник, при това вече завършен и то на 13 години.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама