Русенските митничари спряха на границата над 4 400 фалшиви стоки

21.11.2023 / 13:40 2

снимка Агенция "Митници"

Русенските митничари спряха на границата над 4 400 фалшиви стоки за 20-дневен срок. 

Проверявани са различни по вид превозни средства – автобуси, микробуси, леки автомобили и камиони. По време на проверките водач на автобус е спрян на два пъти със стотици парфюми и облекла – „подаръци“ за близки и роднини.

На 3 ноември на ГКПП Видин е спрян за проверка излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин. Шофьорът е представил документи, удостоверяващи, че превозва флорална вода. Митническите служители извършват проверка, при която вместо флорални води в товара намират 2405 парфюма, за които възникват съмнения за неправомерно използване на защитени търговски марки. Парфюмите са задържани.
 
Само няколко дни по-късно, на ноември на Дунав мост край Русе митническите инспектори са извършили щателна митническа проверка на турски автобус на изход от Република България. В личния багаж на шофьора, турски гражданин, установяват 148 парфюма, които не са били декларирани по надлежния ред. Водачът обяснил, че превозва парфюмите към Румъния за подаръци.
 
На 15 ноември автобусът със същия водач отново са спрени за проверка. Митническите инспектори намират в личния му багаж още 200 парфюмерийни и козметични изделия. При инспекцията е проверен и румънски гражданин, пътник в автобуса. В багажа му са намерени 116 козметични продукта. Всички стоки са иззети. На водача и пътника са издадени актове за установяване на административно нарушение.
 
Отново на 15 ноември ГКПП Русе митническите служители задържат при две проверки общо 329 текстилни изделия - якета и суитчъри, за които има съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост., предаде Дарик.
 
При първия случай са открити 84 броя якета и суитчъри при проверка на лекотоварен автомобил, управляван от български гражданин. Във втория случай инспекторите се натъкват на 245 текстилни изделия при проверка на автобус на изход от България. Дрехите са опаковани в пет чувала, които са собственост на пътник в автобуса. Собственикът е обяснил, че е закупил стоките от Турция, но не ги е декларирал по надлежния ред. Текстилните изделия са задържани, а нарушителите са санкционирани с актове.
 
На 17 ноември на Дунав мост край Русе е спрян за проверка автобус, излизащ от държавата. В личния багаж на шофьора митническите инспектори намират 113 недекларирани козметични изделия – парфюми и тоалетни води и 32 чифта спортни обувки на известни марки. Шофьорът използва често срещаното обяснение, че е закупил и пренася стоките за подаръци. Недекларираните стоки са задържани, а на водача е съставен акт по Закона за митниците.
 
1060 спортни екипи задържаха митническите служители на Дунав мост край Видин на 20.11.2023 г. При проверка, извършена на микробус на изход от България водачът е представил транзитна митническа декларация и други документи, съпровождащи превозваната стока. Инспекторите извършват физическа проверка на товара, при която установяват, че върху анцузите са зашити парчета плат, които прикриват избродирани и залепени лога и символи на защитени търговски марки. „Марковите“ спортни екипи са задържани.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 1 седмица)
Рейтинг: 128080 | Одобрение: 23665
Ех, този неуморим Ангел Боянов от МП Дунав мост...:devil:
1
0
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 110709 | Одобрение: 2434
Конфискуваното подарете на домовете за сираци или на бедните дето чакат за бузплатна супа.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама