Русия: САЩ са заплаха за руските традиционни ценности

26.01.2022 / 11:17 1

Кадър: RT

САЩ е сред заплахите пред духовното развитие на руснаците, съобщават от Министерство на културата на Русия, предаде "Свободна Европа".

"Действията на САЩ" са заплаха за руските традиционни ценности, пише в проект за стратегически документ, публикуван от Министерството на културата на Русия. Текстът е посветен на традиционните ценности в страната и изброява заплахите пред духовното развитие на руснаците, с които страната трябва да се бори.

Сред заплахите са също и "действията на съюзниците на САЩ", на "чуждестранните неправителствени организации" (НПО) и на "транснационалните корпорации".

Документът е създаден в Кремъл и публикуван за всенародно обсъждане чрез Министерството на културата. Неговата цел е да създаде регистър на традиционните ценности, както и на заплахите, на които те са изложени. Проектът изброява също и разрушителните за нацията идеи.

На сайта на институцията се казва, че става дума за обсъждане на проект за указ на президента. Не се посочват повече подробности за юридическия статут и възможно приложение на текста, който представлява изброяване на ценности, заплахи и възможни действия и бездействия срещу заплахите.

Сред ценностите са посочени правата, свободите, достоинството и високите нравствени идеали на човека, както и патриотизмът, здравото семейство, служенето на Отечеството, историческата памет, приоритетът на духовното над материалното.

Нито една от думите не съдържа пояснения към нея, в това число и изразите "действия на САЩ" и "действия на съюзниците на САЩ", посочени като "източници на заплахи за традиционните ценности".

Официалното име на проекта за указ е "Основи на държавната политика по запазване и укрепване на руските духовно-нравствени ценности".

В текста се посочват и разрушителните и чужди идеи и ценности. Сред тях са "култът към егоизма", "култът към безнравственото", "отрицанието на идеалите на патриотизма", "отрицанието на идеалите за продължение на рода", "отрицанието на идеалите за позитивния принос на Русия в световната история".

Авторите на проекта смятат, че разпространението на деструктивни идеологии може да доведе до саморазрушение на обществото, подкопаването на приятелски и семейни връзки, накърняване на "нравственото здраве" на хората, "изкривяване на историческата истина", подкопаване на доверието към полицията и образователната система.

В текста се посочва неообходимостта от съпротива на чуждите идеи, както и задачта да се осигури "моралното лидерство на Русия в международните отношения" в качеството й на пазител на традиционните общочовешки ценности.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Уйо (преди 2 години)
Рейтинг: 43449 | Одобрение: 7914
Тъй де. Американците пият уиски и ядат пържени картофи, а руснаците водка и блини

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама