Русия ще смята българските изтребители за бракувани, ако Полша се заеме с ремонта им

30.08.2015 / 09:49 10

снимка: Булфото

 

Руската самолетостроителна корпорация МиГ предупреди, че ако изтребителите МиГ-29 на въоръжение в българскара авиация бъдат ремонтирани в Полша, която няма лиценз, компанията ще ги смята за бракувани и ще снеме от себе си отговорност за по-нататъшната им експлоатация, съобщи Регнум, цитиран от Mediapool и actualno.com.

Руската агенция припомня позиция на РСК МиГ, че Полша няма лиценз да ремонтира и обслужва старите съветски машини.

В петък военните министри на България и Полша Николай Ненчев и Томаш Шемоняк подписаха в споразумение за сътрудничество и писмо за намерение, които трябва да подготвят сключването на конкретен договор за ремонта на изтребителите.

Полша до средата на следващата година ще ремонтира двигателите на три изтребители, а до края на 2016 година на още три.

Според договорките между България и Полша старите изтребители МиГ 29 ще бъдат ремонтирани на цена до 20% по-ниска от руската оферта. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 127612 | Одобрение: -1793
Тони и Реалиста са прави......Тази сутрин в американските сайтове имаше похвална статия за намерението на България да си ремонтира старите МИГове в Полша......Четвърто поколение изтребител е сложна и трудна за ремонт машина.........Спомням си , че на времето имахме техници и инженери в Труд / до Пловдив / да ремонтират старите МИГове , но там имаше и руски специалисти.....Тенденцията е наистина да се купуват американски , втора ръка изтребители и някой наистина ще се налапа от сделката !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
1
Tony4162 (преди 4 години)
Рейтинг: 118 | Одобрение: 78
Полша в момента е на страната на САЩ и се управлява от същите продажници, както и тук. Струва ми се, че целта на този ремонт е да се бракуват и унищожат МиГ-овете.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама