Русия скочи на Полша заради "антиисторически" изявления за Втората световна война

13.08.2017 / 15:23 12

Председателят на комисията по международни дела към Съвета на Руската федерация Константин Косачев нарече „безнравствени и антиисторически“ думите на Министъра на външните работи на Полша Витолд Вашчиковски, който хвърли вината за разпалването на Втората световна война върху СССР, предаде РИА Новости, позовавайки се на интервю на Косачев за RT.

„Властите във Варшава се опитват да се представят, като едва ли не единствената жертва на Втората световна война, докато другите страни са безучастни наблюдатели или агресори“, заяви Косачев. „…Да прехвърляш болестта от болната глава на здравата, опитвайки се да възложиш на СССР, в еднаква степен с хитлеристка Германия, отговорността за началото на Втората световна война – това е безнравствено, безотговорно и антиисторическо“, подчерта той. За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
/BulNews

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
катин (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гледайте филма "Катин" направен през 2007 година. Не е художествена измислица.
5
1
русофоб (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много се радвам че хора които са чели истинска история пишат тук. Вече мислех че в курника има само червени тролове и промити от комунизма полу или цели идиоти. Тук там са останали нормални читатели.
4
3
Mercenary (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Приятели, извинете ме, днес нещо не съм в настроение. Снощи, тъкмо си го наврях и ми паднаха батерийките на вибратора.  Пак направих тъп коментар. Извинете ме.
4
6
Mercenary (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дедо, мурзилките в България имат избирателен слух. Онова, което не им отърва, не го чуват и виждат. Тези русофили трябва с шут да се изгонят от България.
6
2
дедо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя ботуш да е чувал за военния парад в Брест-Литовск на нацистката армия и червената армия?Има документални филми за това!!!Да е чувал за Хатин?
9
16
льтчик Деси (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Поляците са достоен народ! те са народ, а не мърша! Поляците никога не са избирали президенти  - кремълски лакеи и гъзолизци!
9
15
до русофил (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Безроднико и путински долен лакей! да ти обадя, комунизино, че след пакта Молотов - рРибентроп СССР направо поробва източна Полша! Анексира я и я заграбва! съветските агресори са убили много повече поляци, отколкото нацистите! Затова  поляците винаги са мразели агресорската политика на Русия, на бившия Съветски съюз  сега пак на Русия в лицето на агресора Путин! Впрочем, безроднико, дето се пишеш русофил, малко си чел история! Или си чел  комунистическите учебници, където такива като теб са писали каквото им е изнасяло. А истината е, че Хитлер напада Сталин неочаквано, защото повече от милион въоръжени до зъби червеноармейци вече са били на западната граница, готови да нападнат Германия и цяла Западна Европа, за да "освобождават" народите там от капитализма, тоест, да ги поробят и да изградят и там стотици и хиляди  лагери на смъртта ГУЛАГ! Освен това, пир мълниеносното нападение на Вермахта, само за  пет дни са пленени от германците около 2000 танка, още толкова военни самолети,  няколко милиона военни шинели и обувки, пет - 6 най-модерно оборудвани военни болници, два милиона гаубици, с една дума - чудовищни загуби. Световната военна история не помни подобен разгром, 
9
13
ВАРНА (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СССР е отговорна , в еднаква степен с хитлеристка Германия, за началото на Втората световна война. Витолд Влашчиковски знае какво да говори.Лошо за  другите страни който бяха безучастни наблюдатели.
14
4
ЯВНО (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
никой от коментиралите до тук не е чувал за пакта рибентроп-молотов, г-н Косачев също
12
4
Тито (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За да сме честни трябва да кажем Г-н Косачев е прав. Това което Г-н Косачев няма да каже никога е!! въпрос на време е било СССР да навлезе в Германия но не със Блиц крик а по Руски милиони сибиряци в атака и никой не се обръща на зад защото политкомисара с тачанката зад тях това и чака.
14
1
Веска (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Горките поляци! През 1938 година, след Мюнхенското споразумение между Англия, Франция, Италия и германия, под благословията на УСА Германия анексира от Чехословакия Судетите, а поляците не остават назад и също си вземат част от чехословашките земи. 
23
10
Русофил (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сега очаквам подлизурска България да подкрепи Полша.... Нали вече сме "Европейци", макар нищо европейско да не срещам тук.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама