Руската Дума реши: Да биеш близките си не е престъпление

12.01.2017 / 11:24 6

Снимка Уикипедия

Държавната дума прие на първо четене законопроект на сенаторката Елена Мизулина, който преквалифицира побоите над близки роднини от криминално престъпление в административно нарушение, пише "Ведомости".Според авторката сегашният член от Наказателния кодекс е опасен, защото дава възможност без експертизи да се образува наказателно дело и да се поставя въпросът за отнемане на родителски права, пояснява Би Би Си, цитиран от trafficnews.bg.

Руската компартия има готовност на второ четене да внесе поправки, че ще има наказателна отговорност за побои над деца и бременни жени, отбелязва депутатът Юрий Синелшчиков.

Това е една от най-мистериозните инициативи, коментира политологът Михаил Виноградов. Според него в руското правоприлагане има проблеми и "с риска от манипулации в семейството", и по повод доказателствената база. Никому обаче не хрумва да декриминализира например изнасилванията, подчертава той.

Руският федерален център за психиатрия и наркология "Владимир Сербски" вече "изрази недоумение" във връзка с идеята да се декриминализират побоите в семейството, напомня "Комерсант". Според психиатрите това "ще насърчи антиобщественото поведение" и ще доведе до "негативни последици за здравето и развитието на непълнолетните, подлагани на подобни насилствени действия".

Декриминализирането на побоите "е в разрез с основните задачи на държавната семейна политика", "намалява правната защитеност на непълнолетните от престъпни посегателства" и може "да се отрази отрицателно върху превенцията на престъпността в тази сфера", предупреждава в заключение по въпроса от 2016 г. Академията на Генералната прокуратура на Руската федерация.

Две трети от потърпевшите в делата за подобни престъпления в Русия са жени и деца, изтъкват експертите.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
sunlight (преди 9 месеца)
Рейтинг: 8298 | Одобрение: 2028
Тая Ели техните са я спуквали от бой като е била малка... и дай сега да си го изкара на всичките деца и подрастващи. Светът ни е пълен с психически увредени хора!
1
4
Знаещ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дива страна, дивашка култура, дивашко и просто население.
1
4
RIP-винету (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дали са разрешили да онождаш бивш президент ?
4
5
Путкин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Типично по руско-путкинско
4
4
За Родину (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хвала на Родину за това "мъдро" решение. Като ни приемат в Евразийския съюз и ние ще може да се дърмоним в къщи на воля.
11
3
motoristka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 56837 | Одобрение: 28352
Сега Иванушка, като се натряска, мамаша спокойно ще може да го натупа ... :woot:
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама