Руски бежанци протестираха във Варна: Искат убежище в България на всички противници на войната

11.12.2022 / 20:54 4

Кадър Ютуб

Алексей Алчин е руски гражданин, който е получил убежище в България, защото се обявява за противник на режима на Владимир Путин. Днес той, заедно със свои сънародници, излязоха на центъра на Варна, за да отправят апел към родните институции, да дадат убежище и на Ирина Дмитриева, както и на всички противници на войната и Путин, предаде СайтЪТ.

“Държавната агенция за бежанците непрекъснато отказва да дава убежище на противниците на режима на Путин. Те не виждат, колко е сериозен проблема и че тези хора ги грози затвор. Те се страхуват за живота си. На 15 декември в София предстои обжалването на отказа на Ирина Дмитриева за международна закрила. Ако съдът откаже, тогвава принудително ще я депортират в Русия, където я чака затвор, заедно с дъщеря й, която е на около 15 години. Важно е хората да знаят, какво се случва в Русия и как живеят противниците на войната в Украйна”, каза още Алексей Алчин.

Руската журналистка Маргарита Шурукова, която е дошла в България след началото на войната сподели, че много хора още живеят с мисълта, че Русия все още е демократична държава.

“Те смятат, че се спазват човешките права и всичко е нараде, но те не знаят, че сега Русия е фашистка държава и всеки човек, който има различно мнение, който не одобрява случващото се там, е в голяма опасност. Всеки, който изразява мнение срещу Путин и войната в Украйна е в опасност. Такава е ситуацията и с Ирина заради, която днес сме се събрали във Варна. По-важното е обаче, самите българи да разбера за случващото се в Русия”, каза още Маргарита Шурукова.

Продължение в https://thesite24.net/ruski-bezhanczi-vav-varna-s-apel-molim-institucziite-da-dadat-ubezhisthe-na-nashata-sanarodnichka-irina-dmitrieva-i-na-vsichki-protivniczi-na-vojnata/


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 147883 | Одобрение: 28613
Те да не са хахолските шлюхи, че да искат в хотел...:errm:
2
2
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 121782 | Одобрение: 3852
Да им дадат убежище и да почват работа, няма лошо.
Всеки да си получи заслуженото !
4
2
rakita (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1118 | Одобрение: -202
България и преди е приемала Руски бежанци.Така е създадено и селището Казашка махала!При всеки диктаторски режим  България е приемала Руски  бежанци!
напред с рогите
1
4
zorkooko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5038 | Одобрение: 848
колко звезден хотел искат , 
zorkooko

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама