Руският президент подписа закон, с който ще арестува и глобява, ако не се спазва военното положение

24.06.2023 / 17:43 1

Кадър Кремъл

Арест и глоба грози всеки, който нарушава военното положение в Русия, се казва в новия закон, парафиран от  Путин. 

Законът въвежда и възможността за задържане на леки автомобили при липса на маршрутна карта до заплащане на глобата. Документът е публикуван на официалния портал за правна информация.

За неспазване на правилата, установени със закона „За военното положение“, федералните закони и други нормативни актове на Руската федерация за военното положение, за гражданите е установена глоба до 1000 рубли или административен арест до 30 дни, в случай че тези действия не съдържат криминални престъпления. За длъжностните лица се предвижда глоба до 2000 рубли или административен арест до 30 дни, предаде БГНЕС.

За подобно нарушение, извършено с превозно средство, конфискацията на превозното средство може да бъде допълнително наказание.

Освен това чл. 27.13 от Кодекса за административните нарушения (задържане на превозно средство) е допълнен с разпоредба относно възможността за задържане до заплащане на административна глоба за превозни средства, с които се извършва редовен превоз на пътници без маршрутна карта. Сега глобата за такива нарушения е 5 000 рубли за шофьора, 30 хил. рубли за длъжностните лица, 300 хил. рубли за индивидуалните предприемачи и юридическите лица. Законът влиза в сила от датата на официалното му публикуване.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
cron1 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 73461 | Одобрение: -7834
За путкин, май е по-добре затвора в Хага, отколкото да го разстрелят като куче хората, които сам издигна...:devil:
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама